2024. április 23., kedd

Jégerdő a Duna parkban

A városházán sajtótájékoztató keretében bemutatták az idei Jégerdő rendezvénysorozat részletes programját

A programbemutatón jelen volt többek között Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja is, aki hangsúlyozta, hogy tavaly nagy volt az érdeklődés a rendezvénysorozat iránt.

– Az újvidéki önkormányzat az idén is támogatja a Jégerdő rendezvénysorozatot, az elmúlt évben nagyon sokan látogatták meg – csaknem 200.000 látogatót számláltak össze. A Duna parkban kiépített, ideiglenes korcsolyapályát több tízezren használták, és abban reménykedem, hogy az idén még többen jönnek majd a rendezvényekre. Azt hiszem sikerült elérnünk azt, hogy Újvidéken az idegenforgalmi idény tizenkét hónapos legyen. Biztos vagyok, hogy a Jégerdő keretein belül megtartott rendezvények nagy mértékben hozzájárultak ehhez – magyarázta Radojević.

Jelena Nenadov, a manifesztáció PR-menedzsere hangsúlyozta, hogy a Jégerdő megnyitóját december 15-ére tervezték, a rendezvénysorozat 45 napig tart majd.

– A Jégerdő keretében egy 1400 négyzetméteres korcsolyapályát alakítunk ki, melyből 450 négyzetméter fedett rész lesz. Ezenkívül, a Téli várost is megépítjük a parkban, amelyben számos standot helyezünk el, a látogatók a kézművesek és kereskedők portékái közül válogathatnak. A zenei kínálat is gazdag lesz, együttesek, kórusok fellépését tervezzük. Reméljük, hogy az idén is felejthetetlen programban lesz részük a látogatóknak, és hogy minden korosztály talál valami érdekeset – mondta, majd hozzátette: az idén megszervezik a gyermekek számára a szilveszterezést, színes, újévi műsort készítenek.

Fotó: Ótos Annabella

Fotó: Ótos Annabella

Jovan Marjanović, a téli rendezvényegyüttes producere megköszönte az újvidéki önkormányzat támogatását, és kifejtette, hogy a szervezők igyekeznek az idei Jégerdőt az elmúlt évinél is „működőképesebbé” tenni. Hangsúlyozta, arra törekedtek, hogy a parkban sétáló emberek könnyebben közlekedhessenek a Jégerdő körül, ezért a Téli város kunyhóit, standjait nem a járdára, hanem a füves részre állították fel. A producer elmondta még azt is, hogy elégedettek a tavalyi rendezvény sikerével, és reméli, hogy az idén még eredményesebb lesz.

A megnyitón részt vesznek többek között a Vojvodina korcsolyaklub és a Haos animatori csapat tagjai, valamint az NS Stars legfiatalabb jégkorongozói is. A jó hangulatról az 5+ együttes gondoskodik, utána pedig DJ Mrvica és Mrvica junior fellépésére kerül sor.

A szervezők hangsúlyozták, hogy a megnyitót követően a 9 és 12 év közötti gyermekek számára ingyenes lesz az első váltás a korcsolyapályán. A korcsolyapályára a belépés munkanapokon 200 dinárba kerül, hétvégén 250 dinár, a korcsolyák bérlése pedig 200 dinár