2024. április 20., szombat
RÖPLABDA

A második szakaszban a házigazdákkal

Szerbia válogatottja Brazíliával együtt a D csoportban kapott helyet a jövő évi, Japánban megrendezésre kerülő 18. női röplabda-vb tegnap megtartott sorsolásán, a második szakaszban pedig Japán vagy Hollandia ígérkeznek a legerősebb ellenfeleknek. A női világbajnokság lebonyolítási rendszere megegyezik a férfi vb-jével, vagyis az első szakasz hatos csoportjaiból 4-4 jut tovább. A második szakaszból 3-3 jut tovább, a harmadik szakaszra már csak hat válogatott marad, s közülük kerülnek ki az elődöntősök.

A beosztás, A csoport: Japán, Hollandia, Németország, Argentína, Kamerun, Mexikó. B csoport: Kína, Olaszország, Törökország, Bulgária, Kanada, Kuba. C csoport: USA, Oroszország, Dél-Korea, Thaiföld, Azerbajdzsán, Trinidad. D csoport: Szerbia, Brazília, Dominikai Köztársaság, Puerto Rico, Kazahsztán és Kenya.

A vb címvédője az USA válogatottja, a torna pedig szeptember 29-étől október 20-áig tart.

A Vojvodina váratlanul fölényes győzelmet aratott az ukrán Barkom otthonában a CEV-kupa tizenhatoddöntőjének első meccsén. Az újvidékiek 3:0 (25:16, 25:23, 33:31) arányban győztek, és a nyolcaddöntőhöz két hét múlva itthon két játszma kell.