2024. április 23., kedd

Ismét Nenad Ivanišević a Gerontológiai Központ élén

Dr. Nenad Ivanišević a szabadkai Gerontológiai Központ régi-új igazgatója. Őt a tartományi kormány szerdai ülésén nevezte ki – írja a Subotica.com.

A Gerontológiai Központ eddigi igazgatója, Petar Balažević, aki 2014 júliusától töltötte be ezt a posztot, nemrég benyújtotta lemondását. 2014 júliusa és 2017 decembere között Ivanišević államtitkári tisztséget töltött be, legtöbbet a szociális ügyekkel foglalkozott, de volt közvetítő a migránsválsággal előállt problémákkal kapcsolatban, éppen abban az időszakban, amikor legnehezebb volt Szerbia számára. Az utóbbi négy hónapban az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium államtitkára volt.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A régi-új funkció átvétele kapcsán Ivanišević köszönetet mondott a bizalomért, amit a tartományi kormány és Bogdan Laban, Szabadka polgármestere nyújtott neki az igazgatói kinevezés kapcsán.

– Intézményünk az elkövetkező időszakban létesítményeink energetikai hatékonyságára fekteti a hangsúlyt, felhasználóink érdekében európai projektumok megvalósításával igyekszünk majd növelni szolgáltatásaink minőségét a gerontológiai klubokon belül, akárcsak javítani az együttműködést Szabadka Város képviselőivel – jelentette be röviden Ivanišević.

A Gerontológiai Központ jelenleg 530 felhasználói kapacitással működik, házi gondozói szolgáltatásain keresztül pedig további 6000 személyről gondoskodik. Figyelembe véve a város lakossági összetételét, a központ az egyik legfontosabb intézmény a szociális ellátási rendszerben és az idősek gondozásában.