2024. április 19., péntek

A nők elleni erőszak ellen

Adán kerekasztal-megbeszélést tartottak a tartományi parlament és a községi közintézmények képviselői

A tartományi női parlamenti háló és a tartományi parlament nemek egyenjogúságával foglalkozó bizottsága szerdán Adán kerekasztal-megbeszélést szervezett Együttesen a nők elleni erőszak ellen címmel.

A kerekasztal-megbeszélés résztvevői (Csincsik Zsolt felvétele)

A kerekasztal-megbeszélés résztvevői (Csincsik Zsolt felvétele)

A megbeszélést azzal a céllal szervezték meg, hogy felhívják a közvélemény és az illetékes szervek figyelmét a nők elleni különféle erőszakos cselekedetekre, valamint rámutassanak az együttműködés szükségességére és a közös fellépés fontosságára, illetve megoldásokat keressenek a nemek közötti erőszak felszámolására.

A kerekasztal-megbeszélés résztvevőit Zoran Dragin adai polgármester-helyettes köszöntötte, majd a szervezők részéről a témában felszólalt Ana Tomanova Makanova, a tartományi bizottság elnöke, a tartományi női parlamenti háló koordinátora, illetve a háló tagjai, Erdély Lenke és Branislava Jeftić, továbbá Snežana Knežević, a nemek egyenjogúságával foglalkozó tartományi ombudsmanhelyettes. A megbeszélésen Ada községből önkormányzati tisztségviselők és képviselők, valamint az egészségház, a szociális gondozói központ, a belügyminisztérium és civil szervezetek képviselői vettek részt.