2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Heynckes: A hozzáállás volt a kulcs

A Bayern megverte a PSG-t, de nem eléggé

Igazi csapatmunka volt! Nagyon jól teljesítettünk, úgy játszottunk, ahogy terveztük” – nyilatkozta a lelkes Jupp Heynckes, miután csapata, a Bayern remek hangulatú mérkőzésen 3:1-re verte a PSG-t a Bajnokok Ligája B csoportjának utolsó fordulójában. A veterán szakember szerint a győzelem kulcsa a játékosok hozzáállásában keresendő, a legénység emellett nagyon okosan, taktikusan futballozott.

Lewandowski gólja (Fotó: Beta/AP)

Lewandowski gólja (Fotó: Beta/AP)

A magabiztos siker ellenére a bajorok nem tudták megelőzni a PSG-t a csoportelsőségért vívott küzdelemben, hiszen annak idején Párizsban 3:0-ra kaptak ki, akkor még Carlo Ancelotti keze alatt. „A mai teljesítményünk is azt mutatta, hogy a csapat egyre jobbá válik, egyre nagyobb lesz a játékosok önbizalma” – tette még hozzá Heynckes, külön kiemelve Franck Ribéry, Kingsley Coman, a két találatot szerző Corentin Tolisso és a sérült Manuel Neuert helyettesítő Sven Ulreich teljesítményét.

Szép és fontos győzelem volt ez számunkra és a szurkolóinknak is. Itthon játszottunk, úgyhogy a presztízs miatt is nyernünk kellett” – fogalmazott a csapatkapitány Franck Ribéry, aki két hónapos kényszerpihenő után térhetett vissza a fedélzetre, míg Ulreich kapus külön köszönetet mondott Heynckes trénernek, amiért bízik benne a sérüléssel küszködő Neuer távollétében. „Vissza akartunk vágni az idegenbeli vereségért, és megmutatni, hogy képesek vagyunk annál jobban futballozni. Elég sok dolgom volt, de természetesen elégedett vagyok, ha bizonyíthatom a tudásomat, és segíthetek a csapatnak” – jelentette ki az egyre jobb helyettesnek bizonyuló hálóőr.

Unai Emery, a PSG baszk edzője szerint csapata nem érdemelte meg a 3:1-es vereséget. Emery a telt házas Allianz Arénában játszott meccs után elárulta, az öltözőben felemás hangulat uralkodik, hiszen megnyerték a csoportjukat, de kudarccal zárták a csoportkört. „Nagyon kemény csoport volt, hiszen két olyan együttes is szerepelt benne, amely esélyes a végső sikerre. Ma nem érdemeltünk vereséget, de a játékunkkal sem lehetünk elégedettek” – nyilatkozta a baszk, rámutatva, egy kivételével minden nagy helyzetüket elrontották. Emery külön megjegyezte Neymar két kihagyott ziccerét.

Nasszer al-KelHozták a kötelezőt az olaszokaifi, a párizsi csapat katari tulajdonosa elmondta, nem azért utaztak Münchenbe, hogy így kikapjanak, és a mutatott játékkal sem volt elégedett, ugyanakkor optimistán tekint a jövőre és a nyolcaddöntőre, amelyre készülvén sok dolgot át kell majd gondolnia a gárdának.

Hozták a kötelezőt az olaszok

Diego Perotti pazar akció végén szerzett fejes góljával verte a Roma az azeri Qarabağ együttesét, s így a Farkasok biztosították helyüket a BL legjobb 16 csapata között. Eusebio di Francesco csapata ráadásul a csoportelső helyet is megkaparintotta, hiszen a kvartett másik találkozóján a Chelsea 1:1-es döntetlent játszott az Atlético Madriddal, s az egymás elleni mérleget tekintve a londoniak húzták a rövidebbet (otthon 3:3, Rómában 3:0-s vereség).

Nem bízta a Barcelonára a továbbjutását a Sporting előtti előnyét őrző Juventus gárdája – pedig éppenséggel megtehette volna –, és két góllal verte az Olimpiakoszt a tüzes pireuszi közönség előtt. Sokat segített a Zebrákon Cuadrado, aki már a 15. percben megtörte a görög ellenállást, majd a hajrában Bernardeschi biztosította be a fekete-fehér sikert.

Továbbjutott az A csoportból a Manchester United mögött a svájci Basel csapata, amely mezőnyhátrányban focizva verte a Benficát Lisszabonban.