2024. április 24., szerda
XXIII. NŐI VILÁGBAJNOKSÁG

Čolić parádézott, Szerbia újra remizett

A svéd bírói páros furcsa kritériumokkal fújta végig a D csoport rangadóját

A D csoport újabb rangadóján Szerbia és Hollandia találkozott, s ha a németek ellen a szerbek az utolsó pillanatokban megszerezték a zsákmány felét, ezen a meccsen ugyanígy veszítették el. Ehhez azonban nagymértékben hozzájárult a svéd bírói páros, hiszen az összecsapás hajrájában szinte nem volt olyan időszak, amikor a szerb csapat kiállítás miatt nem játszott volna emberhátrányban.

Egyébként jól kezdett Ljubomir Obradović lelkes csapata, az első percekben néhány gólos előnyt tudott kiépíteni, s az eredményt az első félidő nagyobb részében a hollandoknak kellett üldözniük. Már a meccs legelején kitűnt, hogy a szerb kapuban Marija Čolić nem akármilyen napot fogott ki, sorra védte a holland bombákat és ziccereket, amit a mezőnyjátékosok elöl gólokkal háláltak meg – Marina Dmitrović már a szünetig 8 találatot termelt a pörgős találkozón.

Ám a hollandok nem adták könnyen a bőrüket, s már a pihenő előtt egyenlítettek, majd ilyen eredménnyel vonultak a csapatok az öltözőbe. A találkozó kétharmada környékén újra jött egy Čolić-bravúrokkal teli tíz perc, amelynek köszönhetően egy ideig tartósan hárommal mentek Damnjanovićék, s ekkor jöttek a már említett bírói ítéletek. Az utolsó másodpercekben aztán a hollandok kiegyenlítettek, de Dragana Cvijić legvégül eltalálta az üres kaput, ám a gólt jellemző módon lépés miatt megsemmisítették a svédek.

Čolić, a mérkőzés legjobbja végül összesen 19 (!) védéssel zárt, de sajnos ez csak egy pontot ért a szerbeknek.

Lipcse: Szerbia–Hollandia 27:27 (15:15)

Lipcse Aréna, 2545 néző, vezette: Kurtagić és Wetterwik (svéd).

Szerbia: Radosavljević, Krpež-Sležak 3, Lekić 3, Stevin, Lavko 1, Damnjanović 3, Nikolić, Radojević T., Pop-Lazić, Radojević D. 2, Obradović 3, Tomašević, Stoiljković 1, Cvijić 2, Čolić, Dmitrović 9.

Hollandia: Steenbakkers, Kramer, Van der Heijden 2, Bont 1, Abbingh 7, Snelder 2, Knippenborg, Broch 6, Groot 2, Dulfer, Janković, Smeets 3, Rozemalen, Malestein 1, Wester, Polman 3.

A C csoportban (lapzártáig): Oroszország–Japán 29:28. A sorrend: 1. Oroszország 8, 2. Dánia 4, 3. Brazília 3, 4. Japán 3, 5. Montenegró 2, 6. Tunézia 0 pont.
D csoport (lapzártáig): Kamerun–Dél-Korea 21:33, Szerbia–Hollandia 27:27, a Németország–Kína mérkőzés lapzárta után ért véget. A sorrend: 1. Szerbia 6, 2. Dél-Korea 6, 3. Hollandia 5, 4. Németország 5, 5. Kamerun 0, 6. Kína 0 pont.