2024. április 23., kedd

Letartóztatták a fenyegetőt

Számos közéleti személyiségnek küldött korábban üzeneteket

A rendőrség letartóztatta T. L.-t (1988), mert alapos a gyanúja, hogy ez a személy fenyegette halálosan meg Marinika Tepićet, az Új Párt köztársasági képviselőjét.

A hatóság a gyanúsítottat 48 órára őrizetbe vette, meghallgatását követően döntenek az ellene indítandó eljárásról a belgrádi Felső Ügyészségen. Mint közölték, a bekísért személy már korábban is küldött fenyegető tartalmakat közösségi hálózatokon állami tisztségviselőknek, közéleti személyiségeknek. Marinika Tepićet akkor fenyegették meg, amikor a képviselőházban feltette a kérdést:

„Mit keres szerbiai hivatalos állami intézményekben Jim Dowson fasiszta, s miért találkozik Miša Vacićtyal, az egyik szerb szélsőjobboldali szervezet vezetőjével?”

Az egyik legbrutálisabb üzenetet Tomo Lovreković névvel írták alá, s így szólt: „Az N1 nem fogja megkérdezni a lényegről Marinika Tepićet és a hozzá hasonlókat. Nekünk kell feltennünk a kérdést, ki kell kérdeznünk, majd el kell hallgattatnunk őket. Egyszer s mindenkorra. Egytől egyig. Első lépésben mesterlövésszel, majd nehéztüzérség bevetésével is. Vagy ő marad meg, vagy mi.”
Tepić feljelentést tett a rendőrségen az ellene tett ellenséges, szélsőjobboldali szervezetektől érkező összehangolt üzenetek, fenyegetések miatt.

Meho Omerović, a Köztársasági Képviselőház emberi- és kisebbségjogi bizottságának elnöke tegnap dicséretben részesítette a rendőrséget, amiért gyorsan reagált és eredményes akciót tudhat maga mögött. A médiához eljuttatott közleményben az áll: fontos, hogy letartóztatták azt, aki halálos fenyegetéseket küldött a képviselőház egyik tagjának. A polgárok bizalma, mint mondta, egyre nagyobb lesz majd az állami intézményekben, ha azok eljárnak a törvényszegők ellen, nem hagyják, hogy valaki teljhatalmúnak érezze magát. Üzenet ez a bűnözőknek is, állapította meg Omerović.