2024. március 28., csütörtök

Podizanje raspoloženja za praznike

Stubovi Narodnog pozorišta ove godine prvi put su zasijali u punom sjaju. Od juče, naš grad svetli u znaku prazničnog raspoloženja. Šetalište, Gradska kuća i park ispred, a po prvi put su i stubovi Narodnog pozorišta zasijali. O prazničnom kićenju grada smo uptali Predraga Radivojevića, direktora Društvenog preduzeća za putnu privredu i uređenje grada Subotice.

-Centar grada svetli u punom sjaju, kao što su građani i navikli.

Biće okićene ulice Maksim Gorki, Đura Đaković, Zmaj Jovina, Trg Sinagoge, kružni tok, ulica Petefi Šandora, Matije Gupca, trg Žrtava Fašizma, kao i bulevar. U okolnim selima takođe će postaviti praznično osvetljenje, u Paliću, Čantaviru, Bajmoku, Tavankutu, Hajdukovu, Bačkim Vinogradima, Žedniku. Svake godine pripremimo neko iznenađenje, sada smo okitili stubove Narodnog pozorišta sa led svetlećim trakama, koje su u visećem položaju i veoma lepo izgledaju.

Grdsku kuću smo okitili sa visećim lampicama nalik na ledenice - rekao je Radivojević.

Direktor je dodao da je i ove godine budžet bio isti kao i prošle,što je dva miliona dinara za ukrašavanje.

-S obzirom da je reč o led sijalicama, potrošnja električne energije je znatno manja nego kada se upotrebljavaju klasične sijalice. Montiranje kompletnog osvetljenja je trajalo tri nedelje, a radilo je četvoro radnika - rekao je direktor.