2024. március 28., csütörtök

Karácsonyi előkészületek

A Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzkutató Társulat a hétvégén karácsonyi kézműves foglalkozásokat szervezett, melyre felnőtteket és gyerekeket egyaránt vártak.

Mutatós asztaldíszek készültek (Sihelnik Ágnes felvétele)

Mutatós asztaldíszek készültek (Sihelnik Ágnes felvétele)

A kézműves műhely témája a selyemfestés, üvegfestés, mézeskalács-díszítés és karácsonyi asztaldíszek készítése volt. A foglalkozásra nagy számban érkeztek érdeklődők: a topolyai Tulipán, Nefelejcs és Orchidea kézimunkacsoportok mellett érkeztek még kishegyesi, becsei, csókai, szenttamási, temerini, hódegyházi, tiszakálmánfalvi, verbászi, törökfalui, valamint pacséri résztvevők is.

A foglalkozás koordinátora, Simon Julianna elmondta, hogy a Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzkutató Társulat 2002-ben alakult, és azóta folyamatosan tart műhelymunkákat, kiállításokat, táborokat, és rendezvényeket.

– A mai napon a huszonötödik műhelymunkát tartjuk, Karácsonyi előkészületek címmel szerveztük meg. Közel száz résztvevőnk volt, felnőttek és gyerekek egyaránt. A gyermekekkel Fekete Edit óvónő dolgozott. Társulatunk külön készül a topolyai karácsonyi kiállításra és vásárra is. A huszonötödik műhelymunka alkalmából a résztvevő csoportok érmet és emléklapot kaptak ajándékba – mondta Simon Julianna.