2024. április 20., szombat

Megnyílt a karácsonyi vásár

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Szabadkán a kiskorzón immár hetedik alkalommal nyílt meg a Winterfest, vagyis a közkedvelt karácsonyi vásár. A rendezvény hivatalos megnyitójára kedden este került sor. Ennek keretén belül először Ilinka Vukoja, a Szabadkai Piacok Közvállalat igazgatónője szólt az egybegyűltekhez, aki kiemelte, hogy a karácsonyi vásár lebonyolítását a helyi önkormányzat megbízásából a kezdetek óta a Szabadkai Piacok végzi.

Ezt követően Horvát Tímea, Szabadka alpolgármestere szólt a jelenlévőkhöz. Elmondta, hogy az elmúlt hat karácsonyi vásár bebizonyította, hogy az ide kilátogatók minőségi termékeket és színvonalas tartalmakat találhatnak itt, ezáltal fel tudnak készülni a karácsonyi ünnepekre.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

– A szabadkaiak megérdemlik, hogy a csodaszép városháza melletti téren a téli vásárnak olyan tartalmat adjunk, amely mindenki örömére szolgál. A karácsonyi vásár lényege nemcsak az, hogy ajándékokat vásároljunk, és finom ételeket, italokat kóstoljunk meg, hanem nagyszerű alkalom arra, hogy egy kicsit elmeneküljünk a szürke hétköznapoktól. A karácsony és az advent a remény, a szeretet és a család jegyében kell, hogy teljen, de biztos vagyok benne, hogy minden szabadkai életébe belefér, hogy szerettei körében végigsétáljon a vásáron – fogalmazott Horvát Tímea.
Ezt követően Veljko Vojnić, Szabadka képviselő-testületének alelnöke hivatalosan is megnyitotta a karácsonyi vásárt.

Az idei vásár 2018. január 13-áig várja a látogatókat. A rendezvény keretein belül körülbelül hetven kiállító termékei közül válogathatnak az érdeklődők. Az ünnepélyes megnyitót a szabadkai Zeneiskola tanulóiból álló kórus produkciója tette színesebbé.