2024. április 23., kedd

Értük-értünk

A fogyatékkal élők világnapja alkalmából a hétvégén a Nők Kishegyesi Fóruma Értük-értünk címmel találkozót szervezett, amelyen részt vett a kiskunhalasi Ékes kapu együttes és a bácsfeketehegyi Izda Anya- és Gyermekvédelmi Társulat színjátszó csoportja.

Lukács Klára, a fórum alelnöke arról számolt be lapunknak, hogy a női fórum már régóta tartja a kapcsolatot Maruzsenszki Ernestinával, aki a fogyatékkal foglalkozó Ékes kapu szervezet vezetője.

– A női fórum célja az volt, hogy a községünkben működő Izida társulatot összeismertesse a kiskunhalasi Ékes kapuval, amely egy hasonló profilú szervezet. Ez egy laza, barátkozós nap volt, ahol a kiskunhalasiak zenéltek, a bácsfeketehegyiek pedig A szalmalány című színdarabot mutatták be. A női fórum egy reggelivel megvendégelte a gyerekeket, az Ügyi csapatunk pedig ajándékokat készített minden vendégnek. A találkozó a tűzoltóotthonban kezdődött, majd a női fórum székházában folytatódott, ahol meggyújtottuk a fórum adventi koszorúján az első gyertyát – mondta el az alelnök, majd hozzáfűzte, hogy a találkozó nemcsak jó hangulatú, hanem sikeres is volt. Máris felvetődött, hogy az Ékes kapu és az Izida közös programokat szervez, s a jövőben közösen is részt vehetnek pályázatokon.