2024. április 25., csütörtök

Elkészült a költségvetés tervezete

A városi tanács november utolsó napján meghozta a 2018-as költségvetés tervezetét, amit a bruttó hazai terméknek a Pénzügyminisztérium szerinti 3,5 százalékos növekedésével kalkulálva számoltak ki. A város jövő évi büdzséje 2,85 milliárd dinárt tesz ki. A költségvetési bevételből legtöbbet, 31,08 százalékot a kommunális kiadásokra fordítanak, a társadalmi tevékenységre 19,6 százalék jut, az oktatásra 18,09, általános kiadásokra 16,80, a közigazgatást, a városi tanácsot, a városi képviselő-testületet és a város vagyonjogi ügyészségét a költségvetési eszközök 14,37 százalékával finanszírozzák.
Jövőre 3 százalékkal emelkednek a kommunális, az adminisztratív illetékek, valamint a városi közigazgatás szolgáltatási díjai. A költségvetés tervezetébe beépítették a kerényi óvoda rekonstrukcióját, mint a polgárok által legnagyobb számban támogatott projektet.
A városi tanács arról is határozott, hogy Zombor 2018-ban 20 millió dinárral támogatja a Műszaki Szakközépiskola tornatermének adaptálását.
A jövő évi költségvetés tervezetének közvitáját pénteken 10 órai kezdettel a megyeháza dísztermében záró tanácskozással rekesztik be.