2024. április 25., csütörtök

Adventi készülődés Adán

A Vadvirág mézeskalácssütést szervezett, a templomban kézimunka-kiállítás nyílt

A hétvége Adán már az adventi készülődés jegyében zajlott a Vadvirág Hagyományápoló Körben is, ahol szombat délután családi mézeskalácssütést tartottak mintegy ötven gyermek és felnőtt részvételével, valamint az egyesület kézimunkázó asszonyainak alkotásaiból kézimunka-kiállítás nyílt a helyi Szentháromság-templomban.

A gyerekek közösen sütötték a mézeskalácsot a felnőttekkel (Csincsik Zsolt felvétele)

A gyerekek közösen sütötték a mézeskalácsot a felnőttekkel (Csincsik Zsolt felvétele)

A Vadvirág székházában a mézeskalácssütésen a gyerekek a szüleikkel és nagyszüleikkel közösen és jó hangulatban nyújtották, szaggatták és sütötték a mézeskalácsot, amit még előző este gyúrt meg az egyesület néhány tagja.

Varga Lívia, a Vadvirág elnöke elmondta, hogy több mint 400 mézeskalácsot készítettek el, amivel a karácsonyi műsorukra ellátogató vendégeket ajándékozzák meg. Az egyesület tagsága ugyanis rendezvénysorozattal és a Lurkóház növendékeinek megsegítésére adománygyűjtéssel készül a karácsony megünneplésére.

– A karácsonyi ünnepkörhöz hozzátartozik a készülődés, az ünnepre való felkészülés. A Vadvirág Hagyományápoló Kör berkeiben már több éve megszervezzük a mézeskalácssütést, de tudatosan és felkészülve ötödik éve tartjuk meg. Erre nemcsak a gyerekeket hívjuk, hanem az egész családot, a nagymamákat és az anyukákat, olykor az apukák is besegítenek. Mindezt azért tesszük így, hogy a gyerekek érezzék, hogyan készülünk ma is a karácsony megünneplésére, a kis Jézus eljövetelére – magyarázta Varga Lívia. – Az idén abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy Szungyi Károly adai plébános meghívta a kézimunkázóinkat, hogy a tájra jellemző kézimunkáikból állítsanak össze egy kiállítást a Szentháromság-templomban. A kiállításon fehér és lyukhímzéssel készült kézimunkákat állítottunk ki, amelyek advent harmadik vasárnapjáig lesznek megtekinthetők a templomban, ahol karácsony napján a nagymise keretében föllép a Vadvirág asszonykórusa is. A Vadvirág karácsonyi műsorát december 16-án 18 órakor szervezzük meg az adai színházteremben, ahol ezt megelőzően egész napos karácsonyi vásárt tartunk az előcsarnokban – közölte a Vadvirág HK elnöke.