2024. április 23., kedd

Tűz pusztított Királyhalmon

Osztrogonác Simonék hűtőháza és garázsa a lángok martalékává vált
Mihályi Katalin felvétele

Mihályi Katalin felvétele

A hűtőház csupasz, kormos falai, a garázsban álló kiégett személygépkocsi maradványai árulkodnak arról, hogy milyen óriási tűz tombolt szombaton hajnalban Osztrogonác Simonék királyhalmi portáján. Szabadka város tanácsának mezőgazdasággal megbízott tagja és felesége szombaton hajnalban robbanások hangjára riadt fel. Az utcáról kiabálást is hallottak, a közeli boltba kenyeret szállító pék volt az, aki felfigyelt a felcsapó lángokra, ő értesítette a szabadkai tűzoltókat is. A háziak kirohantak az udvarra, ahol a garázsként és hűtőházként szolgáló épületből legalább háromméteres lángok csaptak ki. Mire a tűzoltók megérkeztek, már a tető is lángokban állt. Nem csak a városi tanácsos szolgálati kocsija égett le, hanem a gyümölcstermesztéshez használt mezőgazdasági gépek, eszközök is, mindaz, amit az elmúlt harminc év alatt beszereztek, de az itt tárolt bor, szerszámok, műtrágya, vegyszerek is a tűz martalékává váltak. A házigazda szavai szerint az volt a szerencse, hogy északi szél fújt, így a tűz nem terjedt át a lakóházra és a többi melléképületre. Kérdésünkre, hogy mi okozhatta a tüzet, hisz az a hír is elterjedt a faluban, hogy esetleg gyújtogatás történt, a házigazda azt válaszolta, a tűzoltók megállapították, hogy a garázsban álló szolgálati kocsi gyulladt ki, onnan terjedt el a tűz. Szombaton a rendőrség és a felügyelőség is a helyszínen volt, nyomokat kerestek.

– Nem zárják ki semminek a lehetőségét, ebben a pillanatban nem tudják megmondani, mi okozta a tüzet, a nyomozás folyamatban van. A bizonyos csak az, amit a tűzoltóság szakértői megállapítottak, hogy a tűz a kocsitól indult ki – fogalmazott Osztrogonác Simon.

A szomszédban lakó Fehér Lászlóék is a durranások hangjára ébredtek fel. Mint Fehér László elmondta, amikor kiderült, hogy tűz van, természetes volt számára, hogy azonnal rohan segíteni a bajbajutott szomszédoknak, akiknél a tűzoltók legalább három óra hosszat oltották a tüzet. Ő is, mint a háziak, értetlenül áll az eset előtt.