2024. április 25., csütörtök

Huszonkét üstben sült a tepertő

Palicson, a Kisvendéglőnél szombaton Nemzetközi Tepertősütő Versenyt tartottak. Miközben huszonkét üstben sült a tepertő, a helyszínre látogatók a helyi termékek kiállítását is megtekinthették, vásárolhattak füstölt kolbászt, szalonnát, házi készítésű sajtokat, szárított fűszerpaprikát, bio gyümölcsleveket, lekvárokat, kézműves szappant, karácsonyi süteményeket, ádventi díszeket és sok egyebet. Forralt bor és kürtőskalács is várta az idelátogatókat ezen a napsütéses szombati napon.

Mihályi Katalin felvétele

Mihályi Katalin felvétele

Horvát Tímea, Szabadka város alpolgármestere a megnyitón arról szólt, ennek a napnak, ennek a rendezvénynek a barátkozás, a közösségépítés a célja, emellett a hagyományainkhoz való visszatérés és a hagyományok ápolása. Mint mondta, Szabadka város a jövőben is támogatni fogja ezt a rendezvényt.

Ábrahám Csilla, a Ludaspuszta Térségi Társulás elnöke elmondta, hogy 22 csapat nevezett be a versenyre, köztük voltak a magyarországi Ásotthalomról érkezett versenyzők, akik évek óta rendszeresen a résztvevők között vannak. Először érkeztek versenyzők Kupuszináról, de a környékbeli nyugdíjas-egyesületek, a helyi közösségek képviselői, VMSZ helyi szervezeteinek csoportjai is képviseltették magukat. Mint megtudtuk, azért esett a választásuk a tepertőre, mert sütése nagyon jellemző Vajdaságra, és ez az az étel, amely kinn, szabadtéren készül. Nemcsak a tepertősütő verseny tekint vissza több éves hagyományra, hanem a helyi termékek bemutatása is. A rendezvény célja, hogy ezeket a termékeket közelebb hozzák az emberekhez.