2024. április 19., péntek

Szakorvosi rendelések helyben

Adán hétfőtől fogadja a betegeket a Narcissus poliklinika

Hétfőn nyílik meg Ada tágabb központjában a Narcissus poliklinika, ahol széles körű általános és szakorvosi ellátás várja a betegeket munkanapokon 7 és 19 óra között – tudtuk meg dr. Strahinja Karanjactól, a poliklinika ügyvezetőjétől. Elmondta, hogy emellett vállalják a betegek háznál történő vizsgálatát és ellátását, valamint a nehezen mozgó vagy mozgásképtelen páciensek szállítását orvosi járművel.

A környező községek után Adán is lesz poliklinika (Csincsik Zsolt felvétele)

A környező községek után Adán is lesz poliklinika (Csincsik Zsolt felvétele)

A Narcissus poliklinikán ma, szombaton 9 és 13 óra között nyílt napot tartanak, amelyen az érdeklődők megtekinthetik a létesítményt, tájékozódhatnak a kezelésekről, a vizsgálatokról, az árjegyzékről, és kérhetnek időpontot. Strahinja Karanjac a poliklinika megnyitását azzal magyarázta, hogy az egészségügyi ellátórendszer átalakulása miatt mostanság sok ember kénytelen vidékre utazni olyan szakorvosi vizsgálatokra, amelyeket korábban az adai egészségházban is elvégeztek, viszont erre már hosszabb ideje nincs lehetőség. Ezen a helyzeten kívántak változtatni, hogy az embereknek ne kelljen vidékre utazniuk, ami különösen az időseknek jelent gondot. Kiemelte, hogy a poliklinikán olyan orvosok fogadják a pácienseket, akikről tudják, hogy felelősségteljesen végzik a munkájukat.

A Narcissus poliklinikán az általános orvosi vizsgálatokat dr. Török Berentai Orsolya végzi munkanapokon 9 és 15 óra között. Ezt megelőzően 7 és 9 óra között bonyolítják le a laboratóriumi vizsgálatokat, amelyekről az analíziseket a Jugolab laboratórium készíti el. A szakorvosi vizsgálatok közül lesz fizioterápia és rehabilitáció, amelyet dr. Nadežda Pejčić Bugarski végez szerdánként 14 órától. A fizioterapeuta Kiss Mónika lesz. A belgyógyászat keretében dr. Apró Arnold onkológus péntekenként 15 órától rendel, dr. Berta Szabó Anikó kardiológus keddenként 10 órától várja a pácienseket. A szülész-nőgyógyász szakorvosok közül dr. Csóti Éva keddenként 15 órától rendel, dr. Csáki Anasztázia csütörtökönként 10.30-tól. Havonta egyszer tartanak pulmonológiai konzultációs vizsgálatokat, amelyeket dr. Dušica Jarić végez, aki egyben allergológus, így allergiateszteket is készít. A szakorvos első alkalommal december 9-én, szombaton rendel Adán. Az ultrahangos vizsgálatokat dr. Dragica Pap Gopić végzi. Csütörtökönként 16 órától urológiai konzultációs vizsgálatokat tartanak dr. Predrag Pavlić közreműködésével. Emellett tárgyalásokat folytat a poliklinika endokrinológus, valamint szív- és érrendszeri sebész alkalmazásáról is.