2024. április 19., péntek
RÖPLABDA

Az USA-val és az oroszokkal

Szerbia válogatottja az USA, Oroszország, Ausztrália, Tunézia és Kamerun válogatottaival lesz egy csoportban a jövő évi bolgár és olasz közös rendezésű 19. röplabda-vb első szakaszában – határozta meg a firenzei városházán megtartott sorsolás.

A vb-t szeptember 10-e és 30-a között tartják meg 24 válogatott részvételével. A csapatokat négy, egyformán hattagú csoportba sorsolták, akik egykörös pontrendszerben játszanak. Minden csoportból az első négy jut a második szakaszba, amelyben négy négyes csoportban folytatódik a küzdelem. A két-két olaszországi és bulgáriai csoport bajnoka és a legjobb második csapatok jutnak a hatos harmadik szakaszba, amelyet két hármas csoportban folytatnak, ezekből pedig a legjobb kettő jut az elődöntőbe. Hosszú és kimerítő vb következik, hisz a négy legsikeresebb csapatra 12-12 meccs vár.

A csoportok beosztása, A csoport, Firenze: Olaszország, Japán, Argentína, Belgium, Szlovénia, Dominikai Köztársaság. B csoport, Rusze: Brazília, Kanada, Franciaország, Egyiptom, Kína, Hollandia. C csoport, Bari: USA, Oroszország, Szerbia, Ausztrália, Tunézia, Kamerun. D csoport, Várna: Bulgária, Lengyelország, Irán, Kuba, Finnország, Puerto Rico.