2024. április 26., péntek

Tomislav Nikolić irodája jövőre 50 millió dinárt kap a költségvetésből

Az Oroszországgal és Kínával kapcsolatot fenntartó nemzeti koordinációs iroda, amelyet a volt szerb köztársasági elnök, Tomislav Nikolić irányít, a következő évben 50 millió dinárt kap a köz

Az irodában dolgozók számára a bérek, a jutalékok és a díjak kifizetésére  22,5 milliót, a biztosítás költségeire pedig közel 13,2 millió dinárt terveztek.

A szerb kormány idén májusban hozott határozatot az Oroszországgal és Kínával való együttműködést koordináló nemzeti tanács megalakításáról, amely első ülését augusztus végén tartotta. A terv szerint a tanácsadói iroda közel 30 dolgozót foglalkoztat.

A tanács feladata többek között az, hogy áttekinti, irányítja és koordinálja a stratégiai partnerségi megállapodás végrehajtását Szerbia és Oroszország között, koordinálja a minisztériumok, a vegyes bizottságok és más szervek munkáját, továbbá gondot visel a kőolaj és a gáz, a tudományos-technikai és az ipari-technológiai együttműködésről, valamint az oktatás és a kultúra területén való együttműködésről.

A kormány augusztusban az iroda számára a költségvetési tartalékból az év végéig 38,4 millió dinárt biztosított. Az itt dolgozók bérére, akik egyúttal a tanácsadó iroda feladatát is ellátják, 14,4 millió dinárt különítettek el, a tanács tagjainak utazási költségeire pedig 8,13 millió dinárt.