2024. április 24., szerda

StarCraft 2 postao besplatan

Ove godine, Blizzard nije objavila novu igru, samo dodatke za postojeće, ali veliki događaji BlizzCona i ove godine bili su zanimljivi. Samo na nekoliko manjih konzultacija je spomenut Diablo, s najnovijom 2.6.1 verzijom igre stigli su novi, moćniji predmeti.

StarCraft 2 postao je besplatno igriv sa originalnom kampanjom Wings of Liberty. Oni koji su već posedovali tu, sada imaju besplatan pristup i Heart of the Swarm ekspanziji. Za besplatan pristup igri treba početi bar jedno igranje StarCrafta 2 do osmog decembra. Blizzard će nastaviti isporučivati ​​nove skinove, i male dodatke igri koja sa svim mogućim komandantima je postao slobodno pristupačan, koji mogu biti unapređeni do petog nivoa, ali troje od svih komandanta je moguće i do beskraja razvijati, među njima i Raynor.

Novi dodatak World of Warcraftu (WoW-u) bit će Battle za Azeroth. Pomorska avantura vodi i do ostrva Zandalar i Kul Tiras, i ponovo se sprema bitka Horde i Saveza, a naši likovi mogu se unapređivati do nivoa 120. Obe frakcije razmatraju nove saveze sa manje važnim pobunjenicima sa kojima gaje nade za pobedu. Blizzard planira izmeniti sastav World PvP-a (igara igrača protiv igrača). Najvažniji znak toga je čišćenje PvP servera. Umesto tih, svaki server će raditi prema istim pravilima, uključujući i PvP servere do sada. Igrači se mogu prijaviti na PvP otvorenog sveta ili mogu ostati neutralni. Ta odluka će sprovesti u glavnim gradovima igre, a klijenti sličnih interesa neće biti međusobno razdvajani. Oni će dobiti bonuse, kao nagrade za rizik PvP-a. Novi sastav igre će biti dostupan dolaskom dodatka Battle for Azeroth, sledeće godine. Neće biti nove klase karaktera, već novih vrsta ili varijante vrsta već postojećih. Kad se stiže do odgovarajućeg nivoa dobija se pristup njihovim posebnim izgledima.

Nove avanture: Ekspedicije na ostrva sa PvE (igre protiv mašinski vođenih čudovišta) i PvP elementima, gde se razotkrivaju nepoznati predeli sa timovima od tri igrača. U Warfare modu igre, ekipe od dvadeset grade utvrđenje, a zatim pokušavaju zauzimati strateški važne poene. Fanovima Vanilla WoW je dobra vest da kreatori rade na projektu zvane WoW: Classic, iako će to samo kasnije stići. Studio se napokon latio pitanja koju je nestrpljiva publika već duže vremena tražila, i ove godine glasno pozdravila taj nov projekat.

Sa sledećom ažuriranom verzijom 7.3.5, Blizzard planira uskladiti sistem unapređenja vođenih likova sa Azerothom i ranijim dodacima jer trenutno ima grešaka u igri: vođeni heroji jako brzo se mogu razvijati. Uskoro sledeća verzija će se moći isprobati na probnim PTR serverima. U poljima će postojati minimalni i maksimalni nivo, a razmak između je oko 20 nivoa širine, te ostaje lakoća nižih nivoa i opasnost viših nivoa. Burning Crusade i Wrath of the Lich King su pozicionirane između nivoa 60 i 80, a Cataclysm i Mists of Pandaria između 80 i 90.

Igri Overwatch stiže nova mapa zabavnog parka Blizzard World koju okićuju delovi WoW-a, Diabloa i StarCrafta i koja se trenutno može se testirati na PTR serverima, a cela verzija stiže naredne godine. Još jedan potsticajni/kurativni karakter je Moira koja je sposobna za masovno uništenje. Sa sposobnostima kao što su Biotic Grasp, Biotic Orb ili Fade, gospođa može izazvati puno zagonetki protivnicima. Kratki video pokazuje poreklo omiljenog tanka Reinhardt. Sa Blizzard World dolaze specijalni skinovi, izgledi vođenih heroja koje su ilustrovane karakterima drugih Blizzardovih igara.

Pri igri Overwatch predstavljaju problem toksični igrači koji se ponašaju poput trolova. Blizzard je stvorio poseban tim čiji je zadatak isključivo prevazilaženje tog fenomena. Brigada se sastoji od dizajnera igara, analitičara i pomoćnog osoblja koji nadgledaju igru pokušavajući rešiti problem. Novi softver je u razvoju koji filtriranjem čini učenje veštačke inteligencije efikasnijim. Umesto kazne, Blizzard će zaustaviti zanemarivanje i sprema se uvesti privremenu ili trajnu suspenziju jer smatra da će, ako se neko ponaša loše i to se kažnjava, to će dodatno potkopati situaciju: na primer, pokušaće na drugi način otežati timsku igru, namerno će gubiti. Drugi specijalni tim posebno se bori protiv prevara i hakera.

Heroes of the Storm MOBA igra dobija dva nova heroja, od kojih je prvi Hanzo iz Overwatch, a druga iz WoW poznata Alexstrasza. Najavili su događaj Dragons of Nexus i da će sledeće godine napraviti opšta poboljšanja u igri pri stvaranju utakmica, uzimajući u obzir pojedinačne sposobnosti, ne samo da li je pobedio ili izgubio prethodne mečeve.

Kobolds and Catacombs dodatak kartaške igre Hearthstone dolazi s 135 novih karata i izlazi u decembru. Glavna tema dodatka je potraga za blagom u tunelima ispod Azerotha. Postoji devet novih legendarnih oružja, po jedan za svaku klasu, s jedinstvenostima, i svako dobija jednu po prvom ulasku u igru. Interesantna novina su čarobne magije Spellstone magičnih cigli koje se drže kod sebe dok ne postanu upotrebljivi. Od strane vrstre igre PvE može biti interesantan Dungeon Runs! mod igre, zbog toga, što se igrač suočava s brojnim jedinstvenim protivnicima, a nakon svake pobede može prisvojiti neke karte od savladanih kompjuterski vođenih veštačkih suparnika. Dodatak se može tražiti za PC, Android i iOS.