2024. április 25., csütörtök

Minden csomagban legyen mézeskalács

A topolyai Községi Női Fórum és a Nyugdíjas Fórum életében már hagyományossá vált a mézeskalács-készítés karácsony közeledtével. Ebből az alkalomból idén is megkezdődött az ügyes kezű hölgyek munkája, melynek során mintegy harminc kilogramm liszt felhasználásával készülnek az illatos-ízes sütemények, melyek azonnal karácsonyi hangulatot varázsolnak körénk.

Fotó: Sihelnik Ágnes

Fotó: Sihelnik Ágnes

Mint azt Paul Szikora Erzsébettől megtudtuk, a több napon át készülő mézeskalácsból több helyre is juttatnak. Elsőként, és minden bizonnyal legnagyobb számban a szociálisan rászoruló gyerekeknek és felnőtteknek szánt karácsonyi ajándékcsomagokat gazdagítják a mézeskalácsok. Ezenkívül a Művelődési Ház által szervezett Mézeskalács- és ikebanakiállításra készítenek belőle kompozíciót, de a december 2-án tartandó Mikulás-bál résztvevői is megízlelhetik majd. A Mindenki karácsonya elnevezésű akción pedig a közös fenyőfát díszítő gyerekek számára is jut még mézeskalács a finom tea mellé.

Emellett a Községi Női Fórum és a Nyugdíjas Fórum tagjai idén is megszervezik a „Cseréljünk” akciót december 19-e és 21-e között 9-től 17 óráig a Vásártéri otthonban. A csereakcióra mindent várnak, ami otthon felesleges, de másnak hasznos lehet, és még használható állapotban van: ruhát, cipőt, könyvet és egyéb használati tárgyakat is.

December másodikán, szombaton pedig Mikulás-bálba várják az érdeklődőket a topolyai Vásártéri otthonba. Jelentkezni lehet Frindik Rózsánál, a 024/715-634-es, vagy a 064/00-81-046-os telefonszámok egyikén