2024. március 29., péntek

Királyi bál a Lurkóház megsegítéséért

Vasárnap a Csík Mónika versei nyomán készített Anyarajz című előadást mutatják be a Gyermekszínházban

A szabadkai Szerb Királyság Egyesület ötödik alkalommal szervezi meg a hagyományos királyi gyermekbált, amelyre vasárnap kerül sor. A rendezvény helyszíne ezúttal is a Gyermekszínház lesz. A humanitárius rendezvény idei kedvezményezettje a hajdújárási Lurkóház.

A rendezvénnyel kapcsolatban pénteken sajtótájékoztatót tartottak, amelynek keretein belül Dragan Matović, a Szerb Királyság Egyesület elnöke, Árokszállási Márta, a Gyermekszínház igazgatója, valamint Kovács Sebestyén Gyöngyi, a Lurkóház vezetője szólt a jelenlévő újságírókhoz. Mint megtudtuk, a hajdújárási Lurkóház 2008-ban alakult meg a Poverello Alapítvány keretein belül. A napközinek jelenleg 22 6 és 16 éves kor közötti „védence” van. A nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek a napi kétszeri étkezés mellett különböző foglalkozásokat biztosítanak, segítenek a tanulásban, és többféle módon igyekeznek támogatni őket, tanszercsomaggal, ruhákkal stb.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

A jótékonysági akció keretén belül vasárnap 11 órától lapunk munkatársa, Csík Mónika versei nyomán készített Anyarajz című előadás tekinthető meg a Gyermekszínházban, és az eladott belépőjegyekből befolyó összeget a Lurkóház megsegítésére fordítják. Emellett a jelenlévőknek lehetőségük lesz arra is, hogy további önkéntes adományokkal támogassák az intézményt. Az előadást követően kerül sor a királyi gyerekbálra, amelynek egyik fénypontja a királyi torta lesz. Jegyek a helyszínen és a Gyermekszínház jegypénztárában kaphatók.