2024. március 28., csütörtök

Emlékezetes nyári táborok

A topolyai Tájékoztatási Központ kisfilmeket készített a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával

Hatrészes, a nyári táborokról szóló sorozatot készített a topolyai Tájékoztatási Központ. A kisfilmek a nyári táborok hangulatát, az ott zajló nevelési-oktatási és kulturális tevékenységek légkörét tárja a nézők elé.

A különböző táborok nagyon népszerűek, vannak olyanok, melyek a túljelentkezés miatt sajnos nem is tudnak minden jelentkezőt fogadni. Az ilyen oktatási-nevelési, de egyben szórakoztató célokkal szervezett találkozóknak közösségépítő jellege van, a gyerekek játszva tanulják meg az önállósodás különféle szakaszait. Az együttműködés és a csapatmunka előnyeinek megismerése mellett a gyerekek önbizalomra is szert tehetnek. A szülők pedig biztosak lehetnek benne, hogy a gyerekeik jó helyen, biztonságban töltik az idejüket.

Mirić Námesztovszki Kornélia, a Tájékoztatási Központ igazgatója elmondta, hogy a zentagunarasi Batyu-táborban, a bácskossuthfalvi MIT és játéktáborban, a pacséri református táborban, a topolyai tájházban megszervezett bábtáborban, az Etno Hagyományápoló Kézművesek Köre táborában Bajsán és a topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület nagy hagyományokkal bíró nyári táborában járt a forgatócsoport. A kisfilmek hamarosan bemutatásra kerülnek majd az Express Channel műsorában, de más médiaházak is bemutathatják. Ezekkel az alkotásokkal a táborok hangulatának bemutatása mellett egyben a készítők dokumentálni szerették volna a történéseket. Nem mellékes szempont, hogy így a táborlakók és a szervezők is viszontláthatják magukat. A kisfilmek elkészítésében Komáromi Gizella, Téglás Harriet-Éva, Kádár Károly, Forró Krisztián és Tóth Péter működött közre. Az alkotások a közösségi hálózatokon keresztül is elérhetőek lesznek már december folyamán. A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a kisfilmek elkészítését 300 000 forinttal támogatta. A Tájékoztatási Központ jogelődjének tekinthető Topolyai Tájékoztatási Közvállalat más sikeres projektumokban is részt vett már a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával.