2024. április 25., csütörtök

Megújult a kishegyesi iskola bejárata

Tűzzsonglőrök emelték az iskolanapi műsor színvonal

A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola iskolanapi ünnepi műsorára rendhagyó módon az iskola felújított bejárata előtt került sor, és a műsor végén a fellépő gyerekek leleplezték az új névtáblát.

Az alsós fellépők a felújított bejárat előtt (Lakatos János felvétele)

Az alsós fellépők a felújított bejárat előtt (Lakatos János felvétele)

Hajvert Ákos iskolaigazgató a péntek esti ünnepség kapcsán arról számolt be a médiának, hogy az idén azért kapott új helyszínt az iskolanap, mert a művelődési otthonban felújítások zajlanak, és nem lehetett megoldani a fűtést. Azért választották az iskola bejáratát a műsor helyszínéül, mert azt sikerült teljesen felújítani, így az iskolanap keretében át tudták adni.

– Az iskola bejáratát mindenképpen szerettük volna felújítani, a kishegyesi iskola új része ugyanis egy nagyon szürke, szocreál építmény. Nem az volt a lényeg, hogy hogyan néz ki, hanem hogy a funkciója meglegyen. A funkciója megvan, most az esztétikáját igyekeztünk korszerűvé és intézményszerűvé varázsolni. Egyelőre csak a bejáratot tudtuk átfesteni, mert ennyit engedtek meg az anyagi lehetőségek. Az iskola segít lebonyolítani a tankönyvek vásárlását, ezért a tankönyvbeszerző támogatja az iskolát. Idén ezt a pénzt a bejárat felújítására költöttük. Emellett az önkormányzat minden nyáron ad pénzt az iskola tatarozására, ennek az összegnek egy részét is a bejáratra fordítottuk – számolt be az iskolaigazgató.

Az iskolanapi műsor keretében az iskola diákjai megmutatták, hogy mit tudnak. Ez alkalommal a műsor nagy része koprodukcióban készült civil szervezetekkel – tudtuk meg az igazgatótól.

– Molnár Krekity Olga tanítványai mondtak verset, a mi diákjaink, valamint a Petőfi Sándor Művelődési Egyesület kis néptáncosai léptek fel, akik szintén a mi diákjaink. Ugyanakkor itt volt Zentáról a Szent Longinus Középkori Hagyományőrző Egyesület tűzzsonglőr formációja, látványos produkcióval kápráztatták el a közönséget. Emellett fellépett az iskola kórusa és az alsó osztályosok is bemutattak egy-egy produkciót – mondta el az igazgató.