2024. március 28., csütörtök
RÁKÓCZI SZÖVETSÉG

Bővíteni szeretné vajdasági programjait és tagságát

Több mint negyven középiskolás diák és tanár érkezett pénteken Törökbecsére a Rákóczi Szövetség vajdasági helyi és ifjúsági szervezeteinek a képviseletében, Báló Tibor, a Rákóczi Szövetség délvidéki koordinátorának elmondása szerint azzal a céllal, hogy a tanácskozáson hatékonyabbá és eredményesebbé tegyék a Rákóczi Szövetség délvidéki tevékenységeit.

A közös programok pénteken az Újvidéki Színház törökbecsei vendégszereplésével kezdődtek, amikor is a társulat Kovácsok című előadását láthatták a meghívottak és a helybéliek.

Szombaton Nagy Zita, a Prosperitati Alapítvány irodavezetője és munkatársai az alapítvány pályázatairól tartottak részletes ismertetőt. Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke az MNT aktuális programjainak ismertetése mellett a Rákóczi Szövetséggel 2013 óta fennálló szoros együttműködésről is beszélt. A közösen lebonyolított programok közül többek között az iskolakezdési és a Gólyahír-programot emelte ki, legutóbb pedig a Rákóczi Szövetség közreműködésének köszönhetően tíz középiskolás tehetett látogatást Áder János magyar köztársasági elnöknél a Sándor-palotában.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára a szervezet terveiről szólva elmondta: a sikeresnek bizonyult, iskolaválasztást segítő beiratkozási programot szeretnék több vajdasági településre is eljuttatni, és a céljaik között szerepel további középiskolások bekapcsolása a szervezet munkájába.

A résztvevők szombaton az aracsi pusztatemplomhoz és a beodrai traktormúzeumba is ellátogattak, majd a Magyar Házban tartottak egy közösségi estet. A rendezvény vasárnap egy fórumbeszélgetéssel zárult.