2024. április 25., csütörtök
SAKK – ÚJVIDÉK

Bajnokság a Kínai negyedben

Ivan Adamov az Újvidéki Egyetem legjobb sakkozója

Az újvidéki Kínai negyedben, az OPENS 2019 Ifjúsági Klubban szervezett hétvégi tornán az egyetemi hallgatók között a legjobb sakkozók vettek részt, a tavalyi évhez hasonlóan mintegy negyvenen. Legtöbben a Bölcsészettudományi Karról, a Műszaki Tudományok Karáról és a Természettudományi-Matematikai Karról neveztek be.

A sakktorna legjobbjai és munkatársai (Bozsoki Valéria felvétele)

A sakktorna legjobbjai és munkatársai (Bozsoki Valéria felvétele)

A november 17-ei elődöntő legjobbjai 25-én versenyeztek, a Berger-rendszer szerint mindenki mindenkivel játszott. A torna győztese a nagybecskereki Ivan Adamov, második a verseci Sebastian Kotrla, harmadik pedig a piroti Stefan Kostić.

Aleksandar Ostojić bölcsészhallgató, az Egyetemistaszövetség képviselője és Nikolina Šešlija francia szakos hallgató, az Egyetemistaszervezet tagja szervezőként elégedettek voltak a résztvevők számával és a játékkal. Elmondták, hogy megvalósult a cél: a sportág népszerűsítése az egyetemi hallgatók között, és alkalmat adtak az amatőr és félprofi sakkozóknak a versenyzésre.

Ivan Adamovnak, az újvidéki Műszaki Tudományok Kara szoftvermérnök és információs technológia szakos győztes hallgatójának – aki a nagyapjától és az édesapjától tanulta meg a kezdő lépéseket hatéves korában – a sakkozás sokat jelent a gondolkodás fejlesztésében és a döntések meghozatalában. Az eleméri sakk-klub tagja. Amikor nem megy versenyre, az interneten sakkozik.