2024. április 19., péntek

Megnyílt az Újvidéki Winterfest

Ünnepélyes keretek között csütörtökön este a Szabadság téren megnyílt a 2. Újvidéki Winterfest, amely egészen december 30-áig tart.
A fiákerek az idén is köröznek a belvárosban, Fotó: Ótos András

A fiákerek az idén is köröznek a belvárosban, Fotó: Ótos András

A megnyitón többek között jelent volt Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági ügyekkel megbízott tagja is, aki hangsúlyozta: az önkormányzat továbbra is támogatja ezt a rendezvényt, hiszen polgáraink rendkívül pozitívan fogadták tavaly.

– Több tízezer ember látogatta meg ezt a rendezvényt tavaly, sokan megálltak a Szabadság téren, hogy a meleg italok, kellemes zene és a finom falatok mellett megmelegedjenek és kikapcsolódjanak. Örömmel látom, hogy az idén az újvidéki utcákon és tereken zenepódiumokat állítottak fel. Biztos vagyok benne, hogy sok turistát csalogatnak majd a téli fesztivál eseményei. Az idén az idegenforgalmi mutatók rekordokat döntöttek városunkban. Ez arról tanúskodik, hogy Újvidéket már jól ismerik a turisták, olyan várossá alakult, ahol élénk a kulturális élet, és az is biztos, hogy a téli fesztiválba fektetett minden dinár kamatostól megtérül – magyarázta Radojević.

A Szabadság téren minden este az „éneklő karácsonyfánál” gyermekkórusok lépnek fel.

– Minden látogató felülhet majd a Szabadság téren állomásozó fiákerre, kocsikázhat egyet az óvárosban, különféle kézműves portékát vásárolhat, újévi díszeket válogathat, a gyermekek pedig különféle műhelymunkákban vehetnek részt. Hétvégén kiváló koncerteket és DJ produkciókat hallgathatunk – mondta Biljana Gavrić szervező.

A Szabadság téren az idén is panókon közszemlére teszik az újvidéki tárlatok és múzeumok legszebb műveit. Ezenkívül, minden héten egy másik újvidéki fotós fotóit állítják ki. Először a Tanjug hírügynökség fotósának, Jaroslav Papnak a fotóiban gyönyörködhetünk.

A programsorozatot a Šareni vokali kórus nyitotta meg, velük Ana Štajdohar énekelt, tűzijáték is volt, fellépett az Amajlija együttes is. A rendezvénysorozat támogatója az újvidéki önkormányzat, a városi Gazdasági Hivatal, valamint a Heineken és a Vajdasági Bank.