2024. március 28., csütörtök
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

Đukić: Nem állunk meg!

Győzött, és továbbjutott csoportjából a Partizan
Ognjen Ožegović találata győzelmet jelentett a Partizannak (Fotó: Beta)

Ognjen Ožegović találata győzelmet jelentett a Partizannak (Fotó: Beta)

„A Partizan nem állhat meg itt! Mindig maximális elvárásaink vannak, a fiúk sikerre éhesek” – nyilatkozta az érthetően elragadott Miroslav Đukić vezetőedző, miután csapata, a Partizan hazai pályán 2:1-re verte a svájci listavezető Young Boyst, és egy fordulóval a csoportkör vége előtt biztosította részvételét az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában.

„Szerencsére mindig szükség van, de ezek a legények karaktert, erőt mutattak, és a győzelemre törtek, mint minden eddigi meccsünkön. A játékosok a mai este hősei, pazar teljesítményt nyújtottak. A közönség a teljes 90 percen át velünk volt, bebizonyítottuk, hogy együtt képesek vagyunk ekkora sikerekre” – áradozott a szakember.

A kameruni Leandro Tawamba juttatta vezetéshez a fekete-fehéreket már a 12. percben, a robusztus csatár Marko Janković bal oldali szabadrúgására robbant a kapu előterébe, és életerős fejessel mattolta Von Ballmoos hálóőrt. Ám a svájci gárda nem akarta könnyen adni a bőrét, és már a 25. percben egyenlíteni tudott – az ugyancsak kameruni Moumi Ngalameu egy szöglet utáni keveredésben állt a legjobb helyen, s gondolkodás nélkül a kapuba vágta a lecsorgót. A mindent eldöntő találatot Ognjen Ožegović fejelte egy tankönyvbe illő kontratámadás végén.

„Büszke vagyok a játékosaimra, élmény velük dolgozni. Úgy érzem, a képességeiknek nincs határa, a maximumra fogjuk kapcsolni a gépet” – utalt Đukić arra, hogy a klub korántsem tudta le feladatát azzal, hogy továbblépett a négyesből. Az edző osztrák kollégája a svájciak élén, Adolf Hütter őszintén gratulált a Partizannak, és elmondta, szerinte akár a nyolcaddöntőig is eljuthatnak a szerbek. „Nekünk, edzőknek mindig el kell viselnünk bizonyos mértékű nyomást. El tudom képzelni, milyen nehéz a szerb társam dolga egy ilyen környezetben, egy Partizan-szintű csapatnál. Örülök, hogy ilyen jó eredményt ért el” – nyilatkozott gavallérhoz méltóan Hütter.

A Köln ellen maradt a döntés

A Deliját, vagyis a szurkolói kemény magot hívja segítségül az utolsó fordulóra Vladan Milojević, a Crvena zvezda trénere, aki gól nélküli döntetlennel tért haza csapatával a fehérorosz BATE otthonából. Azzal, hogy a H jelű kvartettben a Köln hazai pályán kisebb meglepetésre megverte (1:0) a már biztosan továbbjutó Arsenalt, az utolsó csoportkör előtt három csapat áll egy ponton belül (Zvezda, Köln, BATE). A december 7-ei Zvezda–Köln találkozó tehát valódi vérre menő ki-ki összecsapás lesz, ugyanakkor egy esetleges belgrádi iksszel a BATE bravúrosan továbbjuthat, ha Londonban megveri az Ágyúsokat.

„Számítgatások nélkül, győzelemre törően játszottunk. Keményen védekeztünk, és helyzeteink is voltak. A gólok előbb-utóbb megjönnek – vélekedett a boriszovi meccs után Milojević, majd a sorsdöntő összecsapásra tért: – A nagy tét, valamint a Kölnben elért eredményünk (1:0-s Zvezda-győzelem – a szerző) miatt is telt Marakanát várok. A saját stadionunkban fogunk játszani. Győzni akarunk, hogy továbbjussunk” – üzente az edző.