2024. április 25., csütörtök

Vežbajmo u tišini

U Mihajlovu su predali salu za fiskulturu još prošle godine, ali se ni dan danas ne koristi

Vrata se otvaraju ka unutra, a ni stubovi nisu na pravom mestu.

Prema rečima Angeline Horvat, problem je i to da kad je hladno, deca igraju fudbal u holu, i u žaru igre mogu srušiti slike, diplome. Kako smo saznali ovaj objekat ima ozbiljne nedostatke u projektovanju.

Đaci i dalje vežbaju u holu (Foto: Kecskés István)

Đaci i dalje vežbaju u holu (Foto: Kecskés István)

Počev od toga što se vrata otvaraju ka unutra, do stubova koji su postavljeni blizu terena i ugrožavaju bezbednost sportista. Postavlja se pitanje da li je neko odgovoran za to i zašto je trebalo da se objekat preda pre vremena?

-Brzo da ga predamo jer se u decembru održavaju mesni izbori, rekli su. Tada je bilo bitno zbog izbora. Tada nikoga nisu interesovali nedostaci, ali sada da. Niko neće sada da prihvati odgovornost zbog nedostataka - rekao je Jožef Kovač, meštanin.

Iz sredstava samouprave i pokrajine izgrađenu fiskulturnu salu čekaju i đaci i sportisti u selu. U prvom redu fudbaleri i stonoteniseri.

-Bavim se stonim tenisom, ali je malo stolova. Iako imamo još stolova, nema mesta gde da se postave. Imamo i mlađe selekcije i starije, ali moramo dolaziti u različito vreme na treninge jer nemamo dovoljno mesta - žali se Dominika Guljaš, stonoteniserka.

Pored stečaja izvođača radova, razlog ove situacije je verovatno i to što su se prilikom postavljanja temelja slikali predstavnici demokratske partije, a vrpcu su presekli naprednjaci.

-Pre godinu dana su otvorili fiskulturnu salu, koja u stvari još nije gotova. Deca još uvek rade fiskulturu u dvorištu, sala je neupotrebljiva. Ovde je bilo bitnije političko pitanje, nego dobrobit dece - rekao je Laslo Budai, meštanin.

Niko ne može da da odgovor na pitanje koliko još treba da se čeka na dozvolu za upotrebu objekta. Prosto smo sigurni da će deca u Mihajlovu i ove godine vežbati u učionicama ili u holu škole.