2024. április 25., csütörtök

Német nyelvű színházi fesztivál volt Zomborban

Az elmúlt hétvégén a zombori Népszínház Studio 99 színpadán rendezték meg a negyedik, határon átívelő, német nyelvű gyermekszínházi fesztivált. A rendezvényen 11 műkedvelő drámai csoport mintegy 100 résztvevője mutatkozott be, akik Szerbiából, Horvátországból és Magyarországról érkeztek. Idén az óvodások, elemisták és középiskolások mellett egyetemi hallgatók is fölvonultak. Az előadásokat követően, másnap a Testvériség- Egység Általános Iskolában a fesztivál vendégei drámapedagógiai képzéseken vettek részt, hogy újabb szakmai ismeretekkel gyarapodjanak és azok motiválják őket a műkedvelő színjátszás további gyakorlására.

Ez a fesztivál egyedülálló a maga nemében Szerbiában. Célja az előadó csoportok egymáshoz közelítése, tapasztalatcseréjük ösztönzése, illetve egyes csoportok számára az első föllépés biztosítása.

A rendezvényt a Német Nagykövetség, a Duna Menti Svábok Kulturális Alapja (Baden-Württemberg), a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság és németországi alapítványok támogatták.