2024. március 28., csütörtök

Benzint lopott, lebukott

A gyanúsított mentőautókból tulajdonította el az üzemanyagot

Lebukott kedden egy 44 éves óbecsei illető, akit közvetlenül a lopás bűncselekményének elkövetése után füleltek le a rendőrök. Az óbecsei egészségház alkalmazottja a gyanú szerint a mentőszolgálat egyik járművéből lopott épp üzemanyagot, amikor röviddel ezt követően horogra akadt: az autójában a rendőrök négy kanna benzint találtak, azaz a tetten ért gyanúsított összesen 40 liter üzemanyaggal csapolta meg a mentőautót.

Kosana Nešić, az óbecsei egészségház igazgatónője elmondta: az óbecsei rendőrállomástól kapta az intézmény azt az értesítést, hogy alapos a gyanú, miszerint az óbecsei mentőszolgálat egyik sofőrje üzemanyagot lopott a mentőautókból. Ezt követően az egészségház ellenőrizte az üzemanyagállást az összes járműben, amivel beigazolódott a rendőrség gyanúja.

– Az egészségház vezetősége az utóbbi egy évben több alkalommal is írásban figyelmeztette az alkalmazottakat, hogy indokolatlanul magas üzemanyag-fogyasztást tapasztaltunk, de miután ez a gyakorlat továbbra sem szűnt meg, értesítettük a rendőrséget. Nagyon örülünk annak, hogy ők gyorsan és hatékonyan reagáltak, és sikerült elejét venni a további bűncselekményeknek, ami akár a mentőautóval szállított betegek életét is veszélyeztethette volna – jelentette ki Kosana Nešić igazgató.

Az egészségház kezdeményezi az elkövető ellen foganatosítható törvényes intézkedések végrehajtását, a rendőrség pedig rendes eljárás keretében bűnvádi feljelentést tesz a gyanúsított ellen.