2024. március 29., péntek

Taroltak az óbecsei cserkészek

Az óbecsei Ivo Lola Ribar Cserkészcsapat nyerte el nemrégiben az ország legjobb cserkészcsapatának járó címet. A 2016/17-es évért járó Sasos csapata elismerést az óbecseiek a Szerbiai Cserkészszövetség szervezésében Valjevóban megtartott rendezvényen vehették át.

A Sas Cserkész cím is Óbecsére került, ezt az elismerést Babó Róbert, a csapat régi, oszlopos tagja szerezte meg – ennek elnyerésére azok a 18. életévüket betöltött, legalább ötéves cserkészmúlttal rendelkező csapattagok jogosultak, akik a teljes cserkészprogram mellett bizonyos speciális programokat is sikeresen elsajátítottak, és szűkebb közösségükben aktívan részt vesznek a cserkészmozgalom céljainak megvalósításában.

Az óbecsei Ivo Lola Ribar Cserkészcsapat parancsnoka, egyben a Szerbiai Cserkészszövetség elnökhelyettese sem tért haza üres kézzel, Lukács József ugyanis a Zlatni javorov list sa zracima elismerést vehette át. Ilyen elismerésben csak az a cserkész részesülhet, aki legalább húsz éve dolgozik a cserkészmozgalomban, és aki az utóbbi öt évben komoly erőfeszítéseket tett a Szerbiai Cserkészszövetség céljainak és feladatainak a megvalósítása érdekében.

Az Ivo Lola Ribar Cserkészcsapat mintegy negyven tagja jutott el a valjevói díjkiosztóra, és ezt az alkalmat arra is kihasználták, hogy megismerkedjenek a város múltjával és nevezetességeivel.