2024. április 24., szerda
NAGYKIKINDAI BERUHÁZÁS

Megnyílt a Zoppas vajdasági üzeme

Vajdaságnak gyorsabban kell fejlődnie, figyelembe véve, hogy mennyi lehetőséget tud felkínálni a beruházóknak – fogalmazott Nagykikindán a Zoppas fűtéstechnikai gyár mai megnyitóján Igor Mirović tartományi kormányfő. Az olasz vállalat üzemének avatásán a kormányfő azt mondta, a hatékonyság kulcsfontosságú a beruházások megvalósításában, a gazdasági fejlődés elérésében. A Zoppas gyára kapcsán közölte, ezt a hatékonyságot valóban láthattuk, hiszen régi épületek helyén egy év alatt modern üzem épült fel.

A vajdasági ipari termelés az év első kilenc hónapjában csaknem 8 százalékkal növekedett. Pozitívak a külkereskedelmi mérleg Vajdaságra vonatkozó adatai is, háromnegyed év alatt az idén 3,7 milliárd eurót tett ki a tartományi kivitel, így 18,7 százalékos a növekedés 2016-hoz képest. A munkanélküliek száma 31.285 személlyel csökkent, ami 14,5 százalékos javulás – ismertette a gazdasági mutatókat Mirović.

Örömét fejezte ki a Zoppas szerbiai gyárának megnyitása kapcsán Goran Knežević köztársasági gazdasági miniszter is, s közölte, hazánkban 600 olasz vállalat működik, s ezek 20 ezer embert foglalkoztatnak.

A vállalat vezetője, Giancarlo Zoppas a tartományi és a köztársasági szervek képviselőinek szándéknyilatkozatot adott át, melyben a gyár céljait, valamint együttműködési szándékát vázolta. A gyár kezdetben 200 munkást foglalkoztat, a termelés növekedésével arányosan azonban ez a szám is növekedni fog.