2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – EURÓPA-LIGA

„A szezon egyik legfontosabb mérkőzése”

Ha nyer, biztosan továbbjut a Partizan

A csapatunk mindig jól játszott a kulcsfontosságú mérkőzéseken, és jól találta fel magát a kiélezett helyzetekben” – állt az újságírók elé Miroslav Đukić, a Partizan vezetőedzője, aki a csoportból való továbblépés szempontjából talán legfontosabb mérkőzésre vezeti ma 21.05-től a fekete-fehéreket. Amennyiben a belgrádiak megverik a svájci bajnoki éllovas Young Boys csapatát, garantáltan továbblépnek az egyenes kieséses szakaszba, függetlenül a csoport másik mérkőzésének (Skënderbeu–Dinamo Kijev), valamint az utolsó fordulónak az eredményeitől.

Marko Janković telt házat vár a Young Boys ellen (Fotó: Beta/AP)

Marko Janković telt házat vár a Young Boys ellen (Fotó: Beta/AP)

A Young Boys erős ellenfél, de most lehetőségünk van, hogy saját közönségünk előtt vívjuk ki az európai szereplés folytatásának jogát. Nyugodtan szeretnénk Kijevbe utazni – fogalmazott az edző, majd rámutatott, a Partizan egyetlen európai meccsén sem játszott alárendelt szerepet: – Mindenhol mi uraltuk a játékot. Támadóan, gólratörően játszottunk, sehol sem kellett kizárólag a védekezésre figyelnünk. Minden meccsen esélyünk volt a győzelemre, senki sem kerekedett fölénk, és azt várom, hogy a svájciak ellen mutatjuk be a legjobb tudásunkat” – magyarázta bizakodva Đukić mester, hozzátéve, semmi esetre sem fogják feladni a stílusukat, és nyugodtan, minden nyomás nélkül fognak játszani, ugyanakkor óvatosnak kell lenniük, hiszen minden hibáért drágán kellene fizetniük.

Marko Janković szerezte mindkét Partizan-gólt a csapat győztes hétvégi bajnokiján a Javor ellen. A játékos elégedetten beszélt a találkozót követően, majd gyorsan a Young Boys elleni összecsapásra tért: „Történelmi jelentőségű mérkőzés vár ránk, amelyen mindenkinek alá kell vetnie magát a csapat érdekeinek. Félelem nélkül kell pályára lépnünk a saját szurkolóink előtt – jelentette ki a középpályás, majd a Sírásók felé címezte következő gondolatát: – Mikor legyen tele a stadion, ha nem most? Tudom, hogy hideg lesz, és az időpont sem a legkedvezőbb, de hiszem, hogy a szurkolóink felismerik a mérkőzés jelentőségét. Tömött lelátókkal és hangos szurkolással sokkal könnyebb lesz a dolgunk a pályán” – érvelt határozottan Janković, majd hozzáfűzte, a svájciak erősek fizikálisan, de úgy vette észre az első mérkőzésen, hogy nincs meg bennük az a hatalmas hajtás, mint a szerbekben.

Fehéroroszországban a Zvezda

Ha nem is döntheti el a második hely kérdését, legalábbis kijelenthető, hogy hatalmas lépést tesz a továbbjutás felé az a csapat, amelyik győzni tud a 19 órakor kezdődő BATE Boriszov–Crvena zvezda összecsapáson. A H csoportból – ahogy arra előzetesen is számítani lehetett – az Arsenal magasodik ki, az Ágyúsok már most, négy mérkőzésből megszerezett tíz ponttal a tarsolyukban továbbjutónak mondhatják magukat. A tisztes távolból üldöző hármas azonban élet-halál harcot vív a fennmaradó pozícióért, s tekintve, hogy az utolsó Köln épp az éllovast látja vendégül, a boriszovi összecsapás nyertese könnyen lépéselőnybe kerülhet a hatodik játéknap előtt.

Húszfős kerettel utazott Fehéroroszországba Vladan Milojević, a Zvezda edzője. Az alapemberek közül egyedül Nemanja Radonjić játéka kérdéses – a középpályás a hétvégi, Rad elleni bajnokin húzta meg a lábát.

Aleksandar Pešić, a csapat második leggólerősebb támadója a boriszovi gépre való felszállás közben nyilatkozott röviden. „Azt hiszem, Srnić gólt fog szerezni. A Borac ellen több helyzetet is elrontott, akkor mondtam neki, hogy majd a BATE ellen javíthat. Ha Boakye és én is betalálok, még jobb lesz. De elég, ha 1:0-ra nyerünk Srnić góljával” – magyarázta tréfásan Pešić.