2024. április 24., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Bosz: Elveszítettük az önbizalmunkat

Dortmundban fordított a Spurs – Hatost pakolt Cipruson a Real

Mario Götze, a Dortmund középpályása szerint közös a csapat felelőssége a Tottenham elleni vereségben. A gyors lábú támadó középpályás azt követően nyilatkozott, hogy a Borussia a londoni 3:1 visszavágóján ismét kikapott a Tottenham gárdájától a Bajnokok Ligája csoportmeccsén. „Végig mi irányítottuk a mérkőzést, aztán egy balszerencsés gólt kaptunk ellentámadásból, a lehető legrosszabbkor. Közös a felelősségünk, és meg kell majd beszélnünk, miért kaptunk ki. Ennek a vereségnek nem lett volna szabad megtörténnie…” – mondta a csalódott Götze, aki csapata egyik legjobbja volt, ám teljesítménye kevésnek bizonyult az immár biztosan csoportelső angolok ellen.

Heung-Min Szon lövése Bürki hálójában kötött ki (Fotó: Beta/AP)

Heung-Min Szon lövése Bürki hálójában kötött ki (Fotó: Beta/AP)

Az első félidő végén Aubameyang gólja révén még jól állt a németek szénája, akik már inkább csak tisztességükért léptek a Signal Iduna Park gyepére – a csoport másik meccsén a Real 6:0-val mosta le az APOEL-t, amivel bizonyossá vált, hogy a Dortmundnak a Spurs elleni győzelmével sem maradna esélye a továbblépésre. A fordulást követően aztán előbb Harry Kane büntetett meg egy elvesztett sárga-fekete labdát, majd a meccs derekán Heung-Min Szon vágott a tizenhatos vonaláról pazar gólt Bürki hálójába, megpecsételve Peter Bosz csapatának sorsát.

Miután kiegyenlítettek, játékosaimban nem maradt elég önbizalom. Az első félidőben jól ment a csapatnak. Jól védekeztünk, nem adtunk teret az ellenfélnek, és gólszerzési lehetőségeink is akadtak. Az egyenlítés után már más volt a helyzet, nem álltunk fel az azt megelőző hibánkból” – magyarázta szomorúan a holland tréner, aki alatt sokak szerint inog a kispad, hiszen a Bundesliga mellett már a BL-ben is súlyos mélyrepülést produkál.

Mauricio Pochettino, a Spurs argentin menedzsere szerint a Tottenham felállt a hétvégi, Arsenal elleni bajnoki vereséget követően. „Büszke vagyok arra, hogy ilyen kemény mérkőzésen fel tudtuk venni a harcot az ellenféllel. Az első félidőben megszenvedtünk, bár már akkor sem érdemeltük meg, hogy hátránnyal zárjunk. A csapat betartotta a szünetben megbeszélt dolgokat, Harry gólja pedig csak megerősítette a hitünket. Nagyon jó volt a teljesítményünk, mondhatni tökéletesen reagáltunk a hétvégi kudarcra” – értékelt az elégedett szakember.

A Tottenham újabb sikerével eldőlt, hogy a Real Madrid előtt csoportelsőként várhatja a nyolcaddöntő sorsolását, míg a Dortmund és az APOEL a harmadik, Európa-liga-szereplést érő pozícióért van versenyben.

Életben maradt nápolyi remények

A Manchester City donyecki győzelmében reménykedik Maurizio Sarri, a Napoli vezetőedzője, miután az olasz csapat legyűrte közvetlen továbbjutási riválisát, a Sahtart. Gól nélküli első félidő után Lorenzo Insigne tökéletesen eltalált, 25-ről elengedett lövéssel juttatta előnyhöz a nápolyiakat, a hajrában pedig két gyors góllal (Zieliński, Mertes) biztosította be a csapat, hogy esélye maradjon a továbblépésre. Amennyiben a Sahtar pontot szerez otthon a City ellen, a Napolinak bármekkora hollandiai siker elégtelen lesz a Feyenoord ellen.

Az első fél órában sok gondunk volt, a Sahtar jól járatta a labdát, de amint levettük a nyomást a középpályánkról, feljavult a teljesítményünk. A védelemmel is elégedett vagyok. Örülök az eredménynek és annak, hogy bizonyítottuk, jól akarunk szerepelni az európai porondon is. Most már csak abban kell bíznunk, hogy a Feyenoord elleni győzelmünk mellett a City rúg néhány gólt az ukránoknak” – magyarázta az egyszerű képletet az olasz.