2024. április 25., csütörtök
BAJNOKOK LIGÁJA

Mindenki Torinóra figyel

Dybala vagy Messi: argentin külön mérkőzés várható

Lionel Messit, a Barcelona argentin zsenijét nevezte példaképének Paulo Dybala, a Juventus 24 éves feltörekvő sztárja a két csapat torinói BL-összecsapásának kapcsán adott nyilatkozatában – az európai foci nagyjai ma 20.45-től lépnek pályára a Juve torinói arénájában, a játéknap slágermérkőzésén.

Dybala ugyanakkor arról is beszélt, argentinként rendkívül nehéz érvényesülnie Messi mellett a nemzeti csapatban, hiszen ugyanazon a poszton érzi magát legjobban, mint a nagy nevű társ. Ennek ellenére elismerően szólt ma esti riválisáról: „Leo a mi generációnk Maradonája. Büszke vagyok, hogy együtt játszhatok vele a nemzeti csapat színeiben. Az Ecuador elleni mesterhármasával kijuttatott minket a világbajnokságra. Egy született vezető” – méltatta az idősebbet a Zebra, majd hozzátette, fejlődnie kell még, hogy trófeákat nyerjen. Érdekességként azt is elárulta, egyszer fogadalmat tett, hogy megnyeri az Aranylabdát.

Egy másik megszólalásában a Juventus kulcsjátékosa beismerte, az egyenletesség terén is javulnia kell, hiszen az idei szezont kiválóan kezdte – nyolc meccsen 12 gól –, amit egy viszonylag hosszú, gól nélküli időszak követett. „Én leszek az első, aki elismeri, hogy fejlődnöm kell e téren. De összességében nem csak gólokra törekszem. Ha adok egy fontos passzt, vagy egyszerűen jó játékkal segítem a csapatomat, számomra az is rendkívül fontos eredmény” – érvelt Dybala.

A Juventus–Barcelona összecsapásnak elsősorban a hazaiak számára lesz nagy a jelentősége, hiszen három ponttal előzik meg a Sportingot (a portugál csapat a csoportban sereghajtó Olimpiakoszt fogadja, amelyet korábban idegenben is le tudott gyűrni). A barcelonai mérkőzésen épp a Dybala által magasztalt Messi vitte hátán a csapatot, a katalánok első és harmadik gólját szerezve a 3:0-val végződő találkozón, amelyen egyébként az Öreg Hölgy előtt is szép számmal adódtak lehetőségek.

Hat sérülttel kell számolnia a derbire készülő Ernesto Valverdének, a katalánok edzőjének, aki ezért az ificsapatból hat embert hívott a nagycsapat torinói útjára. Rafinha, Dembelé, Mascherano, Arda Turan, Sergi Roberto és André Gomes egyaránt az ágyat nyomja egyelőre, de jó előjel a csapat számára, hogy a hétvégi bajnokin ugyanezen emberek hiányában is tökéletesen muzsikált a mély tartalékokkal rendelkező gárda.

A labdarúgó-szaksajtó szerint három kulcsfontosságú párharcra kerül sor a találkozón: az említett Dybala–Messi szembenézés mellett érdekesnek ígérkezik a két délszláv középpályás, a juvés szabadrúgás-specialista Miralem Pjanić és a horvát irányító, az első meccsen betaláló Ivan Rakitić küzdelme, amely nagyban meg fogja határozni, melyik csapat tudja majd kézbe venni az irányítást a középpályán. A széleken támadó Juan Cuadrado (Juventus) pedig az általában lendületes, sokszor felfutó barcás szélső védőt, Jordí Albát kényszerítheti majd a szokásosnál bezártabb játékra – döntő lehet, melyik csapat kerekedik felül a széleken.