2024. április 16., kedd

Szegedi karácsonyi forgatag

Jégszobrász látványshow, fényfestés a fogadalmi templom falain, csokoládémanufaktúra, valamint Bogyó és Babóca kiállítás is várja az ünnepre készülőket november 24-étől december 24-ig a Szegedi Karácsonyi Heteken.

A hagyományos Széchenyi téri és a tavaly megújult Dóm téri kézműves vásár mellett sok különleges újdonsággal bővül az ünnepi program. A színes forgatag egyik lenyűgöző attrakciója lesz a Fogadalmi templom falaira történő fényfestés.

Az idén két év után visszatér Szegedre az egyedülálló láncfűrészes jégszobrász látványshow is. Újra felépítik Dél-Magyarország legnagyobb szalmalabirintusát, amelyet 10 ezer izzóból készült fényboltozat alá helyeznek el, és ismét felállítják a Mesekastélyt, ahol újdonságként az adventi csokoládémanufaktúrában ínycsiklandó kézműves édességeket lehet majd készíteni ismert szegediekkel. A gyerekek nagy örömére szintén a kastélyban Bogyó és Babóca kiállítás nyílik, amely először érkezik a Dóm térre.

A Széchenyi téren most is rengeteg interaktív programmal készülnek a szervezők. A szegedi advent két fő helyszíne mellett a Dugonics téren hangulatos gasztrohelyszín várja az ünnepi forgatagban megéhezett, megszomjazott vendégeket: lacikonyha, melegedő, forralt bort kínáló sátor üzemel december 24-éig.