2024. április 25., csütörtök

Ezentúl hangos is lesz az iskolai élet

Az adai középiskola a jótékonysági bál bevételéből hangosítóberendezéssel gazdagodik

Jól sikerült és eredményesen zárult a hétvégén Adán az a jótékonysági bál, amelyet a Műszaki Iskola diákparlamentje szervezett meg az idén már másodízben a szakközépiskola és az Integrál Pedagógusegyesület védnökségével az intézmény megsegítésére. A tanulók a jótékonysági bál bevételét a Műszaki Iskola fejlesztésére fordítják: csaknem ezer euró értékű hangosítóberendezést vásárolnak.

Gilice Hilda igazgató elmondta, hogy a bál megszervezésében főként a középiskola tanulói vettek részt, amiben a diákparlament koordinátora, a pedagógusegyesület elnöke és az oktatási intézmény vezetői, tanárai voltak a segítségükre.

– A jótékonysági bál a Park Hotelben volt közel kétszáz résztvevővel, vagyis ennyien csatlakoztak a nemes célhoz. Az idei cél egy hangosítószett megvásárlása volt a tanulók számára, mivel a kültéri és a sportcsarnoki eseményekhez megfelelő hangosítást kell biztosítani – magyarázta Gilice Hilda. – Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy ne csak színesebb legyen az iskola élete, hanem hangosabb is a különféle események alkalmával. A tombolából és az adományokból befolyt annyi pénz, amiből megvásárolhatjuk a csaknem ezer euróba kerülő berendezést. A bált másodízben szerveztük meg, és nagyon elégedettek vagyunk. Örülünk annak, hogy ennyien csatlakoztak a jótékonysági eseményhez, és elértük a célunkat. Nagyon sok támogatást kaptunk, különösen Ada község lakosaitól, amit szeretnék megköszönni. És természetesen jövőre is lesz ismét iskolabál – nyilatkozta az iskola igazgatója.