2024. április 26., péntek
TISZA MENTI LIGA

Őszi bajnok a Sloga

A múlt hétvégén véget ért az őszi idény a Tisza Menti Ligában is. Az ősz folyamán a 14 csapatos mezőnyből két gárda, a tiszaszentmiklósi Sloga és az adai AFK magaslott ki, a két jól felkészített együttes ugyanis fej fej mellett haladva hatalmas csatát vívott az őszi bajnoki címért.

Sárközi Krisztián az ősszel minden bajnokin betalált

Sárközi Krisztián az ősszel minden bajnokin betalált

A két legnagyobb bajnokesélyes jól kezdett, a nyitófordulóban a bánátiak hazai pályán 13:0-ra verték a padéi Tiszát, az adaiak pedig a hét gólig jutó Laták Ádámnak is köszönhetően 11:2-vel küldték haza az oromi Šampiont. A második játéknapon a két gárda Tiszaszentmiklóson találkozott, ahol a hazaiak 6:2-es győzelmet ünnepelhettek. A Sloga játékosai azonban a következő fordulóban már le is adták hárompontos előnyüket, miután meglepetésre kikaptak Tornyoson, egy olyan mérkőzésen, amelyen az első félidőben még vezettek, a folytatásban azonban a lelkes hazaiak fordítani tudtak. Ezt követően egészen a zárófordulóig fej fej mellett haladt a két csapat, a Sloga és az AFK is sorban aratta a nagy gólarányú győzelmeket. Az utolsó őszi játéknapon a tiszaszentmiklósiak ismét hozták a kötelezőt, Danijel Bulatovićék hazai környezetben öt góllal verték a podlokányi Hajdukot, és az újabb három pontnak, valamint jobb gólarányuknak köszönhetően bebiztosították az őszi elsőséget.

Az AFK gárdája a 13. fordulóban ugyan 6:0-s győzelmet aratott Csókán, a bácskaiaknál azonban tévedésből szerepelt egy olyan játékos is, aki sárga lapjai miatt nem léphetett volna pályára, így ez az adminisztrációs hiba minden bizonnyal azt jelenti majd, hogy Rohacsek Aurél csapata 3:0-s eredménnyel elveszíti a találkozót, és egy pontot is levonnak a kék-fehérektől, ami a folytatásban még sokba kerülhet az adaiaknak.

Egyébként az említett két együttes mellett jól kezdte a pontvadászatot a tavaly még a körzeti ligában szereplő Jadran gárdája is. A szanádiak a 6. fordulóig százszázalékos teljesítménnyel még vezették a tabellát, később azonban kétszer is kikaptak hazai pályán, majd Adán beleszaladtak egy nyolcgólos vereségbe, ami után végleg elszállt az esélyük a bajnoki címre.

Az őszi szezon egyik üde színfoltja a martonosi gárda volt, az a csapat, amely a tavalyi idényben pont nélkül végzett az utolsó helyen. A Jedinstvo labdarúgói a bajnokság első felében nyerni tudtak a moholi Bácska és a gyálai Graničar ellen is, miközben Csókáról elhoztak egy pontot, az őszi zárófordulóban pedig Makra István kapus büntetőből szerzett góljával pontot mentettek a jó képességű oroszlámosi Slavija ellen. A világoskék mezesek így a megszerzett nyolc pontjuknak köszönhetően hosszú idő után elmozdultak az utolsó helyről. A bajnokság első felében az egyik legkiemelkedőbb egyéni teljesítmény Sárközi Krisztián nevéhez fűződik, az AFK ifjú csatára ugyanis az ősz folyamán minden bajnokin legalább egyszer betalált az ellenfelek kapujába. A Bajsa és a moholi Bácska egykori labdarúgója a csókaiak elleni mérkőzésig 18 gólt szerzett, majd a piros-kékeknek is rúgott két gólt, ezeket azonban minden bizonnyal elveszik tőle, az óvás miatt.

Az ősz folyamán több változatos, fordulatos mérkőzést is láthattak a nézők a Tisza mentén. A 2. fordulóban az oromi csapat kilenc emberrel is nyerni tudott a tornyosiak ellen, a 9. fordulóban pedig a Csóka együttese már három góllal is vezetett Moholon, a hazaiak azonban nem adták fel, és a végén döntetlenre hozták az összecsapást. A Bácska labdarúgói azt megelőzően Szanádon is be tudták hozni a 0:3-s hátrányt, ott azonban végül is nem sikerült pontot szerezniük.