2024. április 25., csütörtök

A gyermeki jólétért

A Szabadkai Gyógyszertár igyekszik méltó módon megemlékezni az egészséggel kapcsolatos egy-egy világnapról, nemzetközi és országos jelentőségű napról. Így volt ez hétfőn, a gyermekek jogainak világnapján is.

Alkalomadtán a szuperhősök is gyógyszert szednek (Fotó: Benedek Miklós)

Alkalomadtán a szuperhősök is gyógyszert szednek (Fotó: Benedek Miklós)

A világnapot az Egyesült Nemzetek Szervezetének javaslatára először 1954-ben tartották meg. 1959-ben ezen a napon írták alá A gyermeki jogok nyilatkozatát, míg 1989-ben A gyermekek jogainak konvencióját. Ezen a napon a világon mindenhol számos programmal igyekeznek felhívni a figyelmet a gyermekjólét és a gyermekek megértésének fontosságára. Ennek apropóján a Szabadkai Gyógyszertár hármas számú gyógyszertárában, amely elsősorban a gyermekekre, a terhes nőkre és a kismamákra specializálódott, egész nap meglepetésekkel várták a gyermekeket. Lapunk kérésére Jelena Pavlović gyógyszerész-specialista elmondta:

– A gyermekek jogainak világnapján már több éve rendszeresen szervezünk akciókat, több gyógyszerkészítő cég támogatásával, ők a partnereink az egészség népszerűsítésében. Megajándékozunk minden gyermeket, aki a nap folyamán betér hozzánk. Léggömbök, szopogatótabletták, vitaminos cukorkák, kenőcsök, kifestők és csokoládé vár a legkisebbekre – fogalmazott Pavlović. A gyógyszertár következő akciójára január harmincegyedikén, a dohányzás elleni küzdelem országos napján kerül sor.