2024. március 28., csütörtök

Minden háztartásban lesz szemeteskuka

Kisradanovácon hétfőn megkezdték a szemeteskukák kiosztását

Az önkormányzat és a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat együttműködésének köszönhetően hétfőn Kisradanovác helyi közösségben megkezdték a szemeteskukák kiosztását a polgároknak. Az 1641 zöld szemeteskuka kiosztásával lezárul a szemeteskukák kiosztása a város területén lévő mind a 19 helyi közösségben.

A városban eddig összesen 28 ezer szemetest osztott ki a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat. Slobodan Milošev igazgató hétfőn a Kisradanovác helyi közösség épülete előtt a sajtónak adott nyilatkozatában többek között elmondta:

Megérkeztek a szemeteskukák a helyi közösség épülete elé (Fotó: Gergely Árpád)

Megérkeztek a szemeteskukák a helyi közösség épülete elé (Fotó: Gergely Árpád)

– Az elmúlt három évben az önkormányzattal való együttműködésnek köszönhetően több szemeteskukát osztottunk ki ingyenesen, mint a vállalat fennállása alatt az azt megelőző időszakban. A közeljövőben sor kerül a városon kívüli helyi közösségekben élő polgároknak is a szemetesek kiosztására, ez még 13 300 szemetest jelent, ugyanis ennyi háztartás szerepel a nyilvántartásban a 2011. évi népszámlálás adatai alapján. A városi képviselő-testület határozata alapján eddig csak a bajmoki helyi közösség területén szállítjuk a kommunális hulladékot az említett kukákban, a többi, városon kívüli helyi közösségben pedig erre a célra megfelelő zsákokban szállítjuk el a hulladékot. A Regionális Hulladékkezelő üzembe helyezésétől függően határozzuk meg, hogy mi módon oldjuk meg a többi városon kívüli helyi közösségben a háztartási hulladék elszállítását – mondta az igazgató.

A sajtótájékoztatón jelen volt Radoslav Vukelić, a Kommunális-ügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára is.

Kisradanovác helyi közösségben a szemeteskukák kiosztását nehezíti, hogy nincs állandó titkára a helyi közösségnek, emiatt nincs hol hagyni a kukákat, ellentétben a többi városi helyi közösséggel, ahol a polgárok a helyi közösségben is átvehették azokat. A héten a szemeteseket délelőtt 8 és 13 óra között tudják átvenni a polgárok lakcímükön, de mivel többen jelezték, hogy csak a délutáni órákban vannak odahaza, a jövő héttől valószínűleg reggel tíztől délután négyig szállítja ki a közvállalat a polgároknak a szemeteseket. Az átvétel feltétele, hogy a megadott időben az illető címen olyan nagykorú személy tartózkodjon, akinek a megadott cím szerepel az igazolványában. Bővebb tájékoztatásért a polgárok reggel héttől délután háromig hívhatják a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatot a 620-888-as vagy a 620-489-es telefonszámon.