2024. április 25., csütörtök

XXVI. Tini Fesztivál

Az előadók színvonalas műsorral bűvölték el tegnap este a temerini közönséget a helyi sportcsarnokban. A Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület immár 26. alkalommal szervezi meg a Tini-Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedőt, közismert nevén a Tini fesztivált. A vetélkedőn idén 12 tini és 4 ifjusági kategóriás fiatal versenygett az első helyért. A versenyzőket ezúttal is Dujin Aleksandar zenekera kísérte. A gálaműsort, a megszokottól eltérően, a sztárvendég, Kocsis Tibor, az X-Faktor nyertese nyitotta meg. A sztárvendég produkcióját követően egymás után következtek a jobbnál jobb énekhangok. Az eredmény hirdetést megelőzően a temerini Chameleon szórakoztatta a versenyzőket és a nézőket. A rendezvényen megmutakozott a tavalyi fesztivál tini és ifjúsági korcsoportjának győztese is.

A produkciókat a négytagú szakzsűri bírálta el. Köztük szerepelt Erős Ervin zeneszerző, Hevesi Tibor énektanár, Szerda Árpád előadó és Kovács Anikó énekes, valamikori Tini győztese. 

A tini kategóriában a topolyai Cservenák Mariannának ítélték oda az első helyet. Az ifjúsági kategóriában a zsűri a helybéli Bíró Mónikának jutalmazta az első helyet. A közönségdíj idén sem maradhatott el, ez alkalommal a temerini Erős Henrietta vihette haza.

A fesztivál léttrejöttét a temerini önkormányzat mellett a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság, a Művelődési és Tájékoztatási Titkárság, valamint a Magyar Nemzet Tanács támogatta.