2024. április 25., csütörtök

Utazás, két szerzővel

Csík Mónika és Sándor Zoltán irodalmi estje Muzslyán
Sándor Zoltán, Kovács Jolánka és Csík Mónika (Kecskés István felvétele)

Sándor Zoltán, Kovács Jolánka és Csík Mónika (Kecskés István felvétele)

Csík Mónika író, költő és Sándor Zoltán író, szerkesztő, volt a vendége a muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad irodalmi estjének. Az Utazások címmel megtartott könyvbemutató moderátora Kovács Jolánka volt. Fuvolajátékkal fellépett Sziveri Emese.

A szombati irodalmi est az SZJMSZ egyik leglátogatottabb rendezvénye volt. Nem véletlenül, hiszen mindkét alkotó kötődik a bánáti faluhoz.
Csík Mónika irodalmi kezdeteinek egyik meghatározó eseménye volt az, hogy 11 évvel ezelőtt megnyerte a muzslyai Sziveri János Művészeti Színpad verspályázatát. Azóta több kötete is megjelent. A szombati irodalmi esten a Térhatárok és a Hattyúnyakú című kötetei kerültek a közönség elé.

Sándor Zoltán Muzslyán született. Tíz évvel ezelőtt a munkahelye miatt költözött Szabadkára. Mint vallja, az új környezetet megszokta, bár a folyó továbbra is hiányzik neki. Ritkán jár haza, és mint mondja, sokkal több lehúzott redőnyű ablakot lát, mint korábban. Az irodalomkedvelőknek három könyve került bemutatásra, a Térdről a világ, a Föltámad a szél és a J. K. című prózakötete.