2024. március 28., csütörtök
MAGYARKANIZSA

Együttműködés Szabadkával

Együttműködési szerződést írt alá csütörtökön Slobodan Vojinović, a szabadkai székhelyű Körzeti Gazdasági Kamara megbízott igazgatója és Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere. A polgármester elmondta, együttműködés eddig is volt, ám most még inkább körvonalazták a területeket, ahol együtt tudnak működni:

– Egyrészt nagyon fontos a pénzügyi beruházások és fejlesztések szempontjából, hogy a gazdasági kamara segítségével legyenek olyan elemzéseink, amelyek alapján utána stratégiai döntéseket tud hozni és irányvonalakat fölvenni az önkormányzat, hiszen ezeket a gazdasági mozgásokat a kamara tudja megfelelőképpen az önkormányzat elé tárni. Másrészt, amikor egy beruházásról, gazdasági fejlesztésről beszélünk, a gazdasági kamara feladata az, hogy megkönnyítse egy kicsit az önkormányzat életét, és segítse a kommunikációt a beruházóval, hiszen a „gazdasági nyelvet” a gazdasági kamara jobban ismeri.

A polgármester kifejezte reményét, hogy ezek után az önkormányzat még hatékonyabban tud fellépni a gazdaságfejlesztés területén.