2024. április 25., csütörtök

Kínai gyógynövényeket termesztenének Vajdaságban

Đorđe Milićević, a tartományi kormány alelnöke pénteken fogadta a pekingi önkormányzat kimagasló politikai és gazdasági küldöttség tagjait Fang Lai Jing, a pekingi egészségügyi és családtervezési bizottság főigazgatójával az élen.

A találkozó két hónappal azután történt, hogy Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke Újvidéken fogadta Chen Jininget, Peking polgármesterét, amikor is szót ejtettek arról, hogy számos opció van Vajdaság és Peking együttműködésére.

Milićević és Fang Lai Jing megegyezett abban, hogy a találkozó előrelépést jelent az együttműködés ötletének konkrét megvalósításában.

Az alelnök ismertette a pekingi partnereknek a vajdasági mezőgazdaság eredményeit, az informatikai szektorban történő előrehaladást, majd utalt arra, hogy az egészségügy és a tudomány terén számos jelentős lehetőség van az együttműködésre, valamint rámutatott arra, hogy a tartományi kormány támogatja a közös projektumok megvalósítását.

A Tong Ren Tang társaság, amely több mint három évszázada foglalkozik hagyományos kínai gyógyszerek előállításával, a találkozón bejelentette, hogy Vajdaságban gyógynövényeket termesztene a hagyományos kínai gyógymód szükségleteihez.

A megbeszélésen részt vettek a tartományi kormány titkárai, dr. doc. Zoran Gojković egészségügyi titkár, valamint mr. Vuk Radojević és Ognjen Bjelić, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség és a Dr. Josif Pančić Gyógynövénykutató Intézet képviselői.