2024. március 29., péntek

Egyre több turista kíváncsi Szegedre

Az elmúlt két évben Szegeden nőttek a legnagyobb mértékben az idegenforgalomból származó önkormányzati adóbevételek a megyei jogú városok közül. A 2016-os év hasonló időszakához képest a vendégszám 14 százalékos, a vendégéjszakák száma pedig 13 százalékos emelkedést mutat – tudtuk meg Ács Szilviától, a Tourinform Szeged ügyvezetőjétől.

Ez azt jelenti, hogy összesen 143 ezer vendég 295 ezer vendégéjszakát töltött Szegeden, ahol szinte nem telik el úgy hét, hogy ne rendeznének valamilyen fesztivált. Ennél csak Eger látványosságai voltak vonzóbbak a turisták számára. A turizmusból a városnak 167,9 millió forint bevétele keletkezett az idén, ehhez képest Pécs 81,2 milliója valóban eltörpül. Az idegenforgalom eltartja a város szálláshelyeit, valamint a vendéglátók, kereskedők és szolgáltatók egy jelentős részét. Mind a belföldi, mind pedig a külföldi vendégszám növekedett.

A külföldiek közül első helyen a szerbek, másodikon a románok, harmadikon pedig a német vendégek állnak. A szerbeknél 13, a románoknál 8, a németeknél pedig 22 százalékos emelkedés tapasztalható az elmúlt esztendő hasonló időszakához képest.