2024. március 28., csütörtök

Hároméves az Active Kids sportegyesület

Hároméves idén a szabadkai Active Kids sportegyesület. Fennállása alatt szervezett már gyermekeknek futóversenyt, emellett más programjaik is vannak. A sportegyesület munkájáról és jövőbeli terveiről az elnököt, Nagy Csabát kérdeztük.
– 2014 óta működik az egyesület, személyes indíttatásból és szakmai kihívásból alakult meg, dr. Halasi Szabolcs egyetemi tanár közreműködésével. A közös munkának köszönhetően mára egy jól működő sportegyesületről beszélhetünk, közel 65 taggal Csantavéren és Szabadkán – mondta Nagy Csaba.

– 2,5–3 éves korig van a legkisebb csoportunk, majd a 4–5 éveseké a középső csoport, a 6–7 évesek a nagyobb csoportba járnak. A gyerekek 8–9 éves korig jönnek hozzánk, néhány esetben idősebbek is, attól függően, hogy milyen mozgásformáról, mozgásterápiáról van szó. Általános mozgásfejlesztés mellett foglalkozunk labdajátékokkal, szertornával, atlétikával és általános képességfejlesztéssel is. Jelenleg, ami a programjainkat illeti, belekezdtünk egy nálunk még nem megszokott mozgásfejlesztésbe, elkezdtük használni az egyensúlylabdákat. Bár vannak jól működő sportiskolák, a mi egész évi programunk kicsit más, célzottabban foglalkozunk képességfejlesztéssel, főleg azoknak a képességeknek a fejlesztésével, amelyek az adott korosztályban a legfontosabbak. Ezenkívül együttműködünk a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karral, az ottani hallgatók hozzánk járnak edzéslátogatásra, így ők is részt vesznek a tagok képességeit és fizikai állapotát felmérő tesztelésen – mondta az egyesület elnöke.

Az Active Kids jövőbeli terveiről Nagy Csaba a következőket mondta el:
– A jövőben mindenképp folytatni szeretnénk a munkát, ahogy az az éves programunkban ütemezve lett, valamint a már szinte megszokott futóversenyekkel. Eddig kettőn vagyunk túl, az egyiket a Trón Atlétikai futóklubbal szerveztük, a másikat pedig a Horizont futóklubbal. Mindkét futóverseny sikeresen zárult, nagyobb tömeget mozgattunk meg. Szeretnénk ezeket a rendezvényeket családi programként népszerűsíteni.