2024. március 28., csütörtök

Roger veretlenül elődöntős

Roger Federer három játszmában győzte le Marin Čilićet tegnap, a londoni évzáró ATP-bajnokság Becker-csoportjának utolsó fordulójában. A svájci veterán így veretlenül jutott be az elődöntőbe, míg a horvát játékos számára vége a 2017-es idénynek. A tegnapi meccsen a horvát jól kezdett, az első szettet rövidítésben meg is nyerte, a második hajrájában azonban, miután kihagyott egy breaklabdát, megingott, majd a harmadikban már nem tanúsított jelentősebb ellenállást.

Roger Federer (Fotó: Beta/AP)

Federer bedarálta Čilićet is (Fotó: Beta/AP)

A szerda esti meccsen az osztrák Dominic Thiem, akivel a média a napokban nem a játéka, hanem a szerb származású francia Kristina Mladenovićtyal tartó kapcsolata miatt foglalkozik, meglehetősen szoros meccsen, de teljesen megérdemelten győzte le a Nadal helyett tartalékként szereplő spanyol Pablo Carrenót a Sampras-csoport 2. fordulójában. Thiem ezzel versenyben maradt az elődöntőért, amelyről a ma 15 órakor műsorra tűzött, a belga David Goffin elleni meccse dönt. A hagyomány a belga mellett szól, hisz a 10. egymás közötti mérkőzésük előtt a mérleg 6:3-ra áll Goffin javára. Az idén Melbourne-ben és Monte-Carlóban, tehát kemény borításon és salakon is, szoros csatában a belga nyert. A győztes ellenfele az elődöntőben Federer lesz.

A ma esti Dimitrov–Carreno találkozónak a továbbjutás szemszögéből nincs tétje, hisz a bolgár biztos csoportelső, a spanyol pedig nem juthat be az elődöntőbe.

Annál fontosabb volt a tegnap esti mérkőzés a Becker-csoport zárásán, hisz Alexander Zverev és Jack Sock csatájából, Roger Federer társaságában, a győztes jutott tovább, és holnap a négy között Dimitrovval mérkőzik.

A púnai challengeren kiesett Szerbia másik képviselője is, hisz Nikola Milojevićnak nem sok esélye volt az egyre jobb és eredményesebb indiai Ramkumar Ramanathan ellen. Az indiai tornán, ahol az előző körben Peđa Krstint Saketh Myneni győzte le, mindkét szerbiai hazai játékos ellen veszített.

A toyotai női ITF-torna 2. fordulójában a 226. helyen rangsorolt Gálfi Dalma két játszmában nyert a 17 éves orosz Kszenija Likina ellen, és az elődöntőért a sokkal tapasztaltabb, 25 éves ranglistaszomszédjával, a 227. helyezett japán Junri Namigatával mérkőzik.