2024. április 25., csütörtök

Roger nyerte meg a korosztályok csatáját

Roger Federer újabb nagy lépést tett a 7. serlege felé a mestertornákon. A 37. évét taposó svájci veterán kedden este Londonban színvonalas meccsen győzte le a 16 évvel fiatalabb német Alexander Zverevet, és már kiharcolta az elődöntő jogát.

Grigor Dimitrov lesöpörte a pályáról a Nadal verő belga David Goffint (Fotó: Beta/AP)

Grigor Dimitrov lesöpörte a pályáról a Nadal verő belga David Goffint (Fotó: Beta/AP)

A korosztályok csatájában Federer kihasználta ellenfele minden hibáját. Az első játszma rövidítését így 0:4-ről fordította meg, az elveszített második játszma után pedig nem ő bukott térdre, hanem ellenállhatatlan sorozattal fiatal ellenfelét késztette erre.

A Becker-csoport mai utolsó fordulójában a Federer–Čilić és a továbbjutásról döntő A. Zverev–Sock meccset tartják meg.

A bolgár Grigor Dimitrov lett a londoni ATP-bajnokság második elődöntőse. A bolgár tegnap két teljesen különböző játszmában győzte le a Nadalt verő belga David Goffint, így a spanyol Pablo Carreno elleni holnapi meccse már csak formaság. A másik oldalon Goffin feltehetően az osztrák Dominic Theimmel küzdhet meg a továbbjutásért.

Dimitrov végigrobogott a mindössze 27 perces első játszmán, amelyben a belga semmivel sem idézte azt a játékát, amellyel két nappal korábban a világelső ellen rukkolt ki. A második játszmában Dimitrov lendülete 3:0-ig tartott, ekkor is riválisa szintjére süllyedt, így a meccs utolsó öt játéka kétoldali hibasorozattal telt.

A púnai challengeren Nikola Milojević negyeddöntős lett, Peđa Krstin pedig a 2. fordulóban búcsúzott. Milojević következő ellenfele a valamivel magasabban rangsorolt indiai Ramkuman Ramanathan lesz. Milojević a naprakész listán a 150., az indiai pedig a 148. helyet foglalja el.

Két héttel a 39. születésnapja előtt Radek Štěpánek bejelentette, hogy véget vet teniszezői pályafutásának. Štěpánek legjobb helyezése a ranglistán egyesben a 8., párosban a 4. hely volt, kétszer volt tagja a Davis-kupát nyert cseh válogatottnak, s mindkétszer ő nyerte a döntő pontot. 2006-ban Wimbledonban negyeddöntős volt, két döntőt játszott az 1000-es mestertornákon, párosban pedig az indiai Leander Paesszel az oldalán 2012-ben győzött az Australian Openen, 2013-ban a US Openen is.