2024. április 25., csütörtök

Adományból betonoztak a nyugdíjasok

Moholon önkéntes munkával felújították a nyugdíjasotthon teraszát és kibetonozták a hátsó bejáratot

Moholon a nyugdíjasotthont nemcsak közösen használja a helyi nyugdíjas-egyesület és az adai szociális gondozói központ által működtetett idősek és nyugdíjasok napközije, hanem közösen is tartják rendben. Októberben kéthetes munkaakció során kibetonozták a teraszt, a hátsó bejáratot és az épület melletti tízméteres járdaszakaszt.

Nagy József (középen) és két önkéntes a megújult teraszon (Csincsik Zsolt felvétele)

Nagy József (középen) és két önkéntes a megújult teraszon (Csincsik Zsolt felvétele)

Nagy József szociális munkás, a moholi idősek és nyugdíjasok napközijének a vezetője elmondta, hogy a nyugdíjas-egyesület és szociális gondozói központ használatra kapta el a Petőfi Sándor utcai épületet Ada község önkormányzatától, hálából rendben tarják az impozáns építményt. Kiemelte, hogy minden évben újítanak, az elmúlt évben a konyhát csempézték újra, az idén pedig betonoztak, mégpedig adományból és önkéntes munkával.

– A betonozáshoz sokban hozzájárult Bogáromi István vállalkozó, aki nagy mennyiségben adományozott sódert. A tagságunkból harmincheten önkéntes adomány formájában kisebb-nagyobb összeggel járultak hozzá a cement megvásárlásához – mesélte Nagy József. – Ebből a pénzből és az önkénteseink munkájából végül sikerült felújítani teraszt, valamint kiépíteni a hátsó kapunál egy szélesebb betonbejáratot, hogy könnyebben bejuthassanak a mozgáskorlátozott személyek az épületbe. A főbejáratnál lépcsők vannak, ezért arról nem tudják megközelíteni a klubhelyiséget, viszont a hátsó bejárat és az udvar felől már sokkal könnyebben, mert van feljáró rámpa. A terasz régi volt, és repedezett, valamint esős időben nagyon csúszott, emiatt már sérülés is történt, és elengedhetetlenné vált a felújítása. A munkálatokban tizenhat önkéntes vett részt 60-tól 86 éves korig, akik felverték a régi betont, talicskát toltak, és keverték a betont. Szép munkát végeztünk Farkas Antal bácsi vezetésével, aki korábban munkavezető volt az Obnova építőipari vállalatban. Néhány asszony is besegített, akik reggelit és ebédet készítettek az önkénteseknek. Köszönet mindenkinek, aki hozzájárult a munkálatokhoz! – közölte az idősek napközijének vezetője.