2024. április 24., szerda

Jótékonysági futóverseny a boldogabb gyermekkorért

A Vöröskereszt kishegyesi községi szervezetének közreműködésével futóversenyt szerveztek a kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola diákjai számára. Az eseményre a Vöröskereszt Boldogabb gyermekkorért elnevezésű programjának keretében került sor. Fontányi Andor, a Vöröskereszt kishegyesi községi szervezetének titkárja arról számolt be lapunknak, hogy a futóversenynek figyelemfelhívó jellege volt.

– Az általános iskola mintegy 100 diákja vett részt a futóversenyen. A kishegyesi park körül versenyeztek több csoportban, különböző távokon. Az akció lényege az volt, hogy felhívjuk a gyerekek figyelmét a humánus magatartásra, a jótékonykodás fontosságára és arra, hogy segíteni jó. Az is célunk volt, hogy tegyünk valamit a boldogabb gyermekkorért. Az iskola felmérése szerint labdákra volt a legnagyobb szükségük, ezért a helyi közösség támogatásával sikerült jó minőségű labdákat beszerezni – mondta el a titkár.

A helyi közösség igyekszik minden olyan civil szervezetnek segítséget nyújtani, amely kérelemmel fordul hozzá – fogalmazott Mohácsi Zoltán tanácselnök.

– A Vöröskereszt megkeresett bennünket, hogy segítsünk nekik egy jótékonysági projektumban. Mindig igyekszünk segíteni, amikor településünk szervezetei megkeresnek bennünket valamilyen akció kapcsán, ezért most is így tettünk. Labdákat vásároltunk a kishegyesi gyerekeknek – mondta el Mohácsi.